ZETApress

hírportál

Jampec lett idén a Dragon flotta legjobbja

Végletekig kiélezett csata után, az utolsó futamban dőlt el a háromnapos Erste Private Banking Dragon Flottabajnokság, a hajóosztály második legrangosabb idei versenye. A remek időjárási viszonyoknak köszönhetően a rendezőknek péntektől-vasárnapig sikerült mind a hét futamot lebonyolítaniuk, és ahogyan az várható volt, fantasztikus izgalmakat hozott a verseny, amelynek legvégén a Gömbös Loránd kormányozta és az olimpiai bronzérmes Detre fivérekkel is megerősített Jampec nevű hajó diadalmaskodott.

A győztes egység, valamint a nagy vetélytárs Conseuro azonos pontszámmal állt az utolsó futam előtt, a végső csatát azonban a rutinosabb csapat nyerte, a rendkívül jól vitorlázó, fiatal kihívókkal szemben. A dobogó legalsó fokára a Kelemen Tamás irányította Atlantis állhatott fel. Az idei flottabajnok egy másik trófeát is begyűjtött, ugyanis a Jampec nyerte a két fordulóból álló Koronás Pannónia Dragon Kupát is, amelynek első felvonása a 2008-as országos bajnokság volt, ahol Gömbös Loránd és csapata szintén parádésan szerepelt. Mindkét kiírásban a Nemecsek vihette haza a régi építésű, úgynevezett klasszikus hajóknak felajánlott kupákat.

A hajóosztály 2010-es Európa-bajnokságának helyszínén minden adott volt a kiváló versenyhez, hiszen a rendezők kitettek magukért és szerencsére az időjárás is a kegyeibe fogadta a nevezőket. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy remek hétvégén vagyunk túl. A parázs csatáknak köszönhetően kiválóan szórakoztak azok is, akik nézőhajóról vagy a partról követték az eseményeket. Hatalmas volt a tét a versenyen, így az is fontos, hogy sportszerű körülmények közepette dőltek el a helyezések. A szezon legizgalmasabb viadalát láthatták az érdeklődők.

A flottabajnokság sikeres volt, de nem dőlhetünk hátra, hiszen 2010-ben a hajóosztály Európa-bajnokságát rendezzük itt Balatonkenesén, addig pedig rengeteg még a tennivalónk. Rendkívül hálásak vagyunk névadó támogatónknak, hiszen az Erste Private Banking nélkül nem tudtunk volna ilyen színvonalas versenyt rendezni ? mondta Náray Vilmos, a Magyar Dragon Szövetség Egyesület elnökségi tagja a viadal után.

Szóljon hozzá!