ZETApress

hírportál

Tamás újabb bronzot nyert

Harmadik érmét, második bronzát nyerte Sors Tamás Pekingben a paralimpián. Aranyérmes úszónk tegnap a 400 méteres gyorsúszásban állhatott fel a dobogóra. Ráczkó Gitta 100 méteres mellúszásban ugyancsak harmadik lett, így úszóink már az ötödik éremnél tartanak.

Eltört Talma bal kezében a sajkacsont

Sajnos magyar szempontokból nem zárult szerencsésen az első nap Indianapolisban. Talmácsi Gábor mindössze 4 kört tudott menni az időmérőn, ugyanis az edzés elején elesett és megsérült. Ezt követően már nem is ment ki a pályára ? adta hírül a World Communication Company.

Mind a szabadedzésen, mind az időmérően vizes aszfalton voltak kénytelenek ismerkedni az új pályával a versenyzők. Talmácsi elmondta, hogy tetszik neki a vonalvezetés, és van egy kifejezetten technikás rész, ami különösen fekszik vezetési stílusához. A szabadedzésen harmadik lett, a legvégén kicsúszott, de nem történt baja. Az időmérőn a 11. helyen zárt, a kvalifikációt Zanetti nyerte. Az első időmérő eredménye: 1. Zanetti 1.58.491, 2. Redding 1.58.884, 3. Iannone 1.59.113 ? 11. Talmácsi 2.01.238.

Sajnos esés közben odavágódott a bal kezem az aszfalthoz és ugyanaz a csontom tört el, mint 2003-ban a jerezi teszt során. Jócskán megdagadt, de Costa doktor már megkezdte a kezelését, és nagyon bízom benne, hogy minden rendben lesz vele holnapra és főleg vasárnapra. Mindkét kicsúszásnál elment a motorom hátulja, annak ellenére, hogy a pálya azon részen voltam, ahol jó volt a tapadás. Holnap reggel 8-kor jelenésem lesz a klinikán, ahol érzéstelenítő injekciót és egy speciális kötést kapok, majd meglátjuk, hogy bírom az edzést. Egy biztos, rajtam nem fog múlni, ott akarok lenni a vasárnapi rajtnál! ? nyilatkozta Talmácsi Gábor az edzés után.

Focizzunk együtt gyerekek!

Idehaza az élvonalban folytatódott a focibajnokság. A Haladás Debrecenből 2:2-es döntetlennel hozta el az egyik pontot. Az MLSZ-ben csak a jövő héten döntenek az elmúlt heti szerbek elleni 8:0-s vereség miatt az U21-es csapat edzőjének sorsáról. Tegnap fontosabb dolguk volt labdarúgóink vezetőiek: megalakították a Magyar Gyermeklabdarúgó Szövetséget! Úgy látszik, a felkészülést nem lehet elég korán elkezdeni.

Szóljon hozzá!