ZETApress

hírportál

Élre tör a Wild Joe

A magyar hajó és legénysége elszántan küzd az elsőségért. A terveknek megfelelően kedden délután elrajtolt a Rolex Volcano Race mezőnye, köztük a reményteli magyar esélyes, a Wild Joe. Legnagyobb ellenfelei a brit Alegre és az olasz DSK Pioneer Investments.

Ahogy az előzetes esélylatolgatások alapján sejthető volt, az Alegre magabiztosan halad az élen a regatta második napján. Józsa Márton és csapata a reggelt a hatodik-hetedik helyen kezdte, de alkonyatkor már a harmadik helyért harcolt ? tudtuk meg Biár Gabitól.

Az első nap éjszakáján az Alegre 11 csomós sebessége révén növelte előnyét az őt üldöző DSK Pioneer Investment előtt. A második nap reggelére az időjárási viszonyok komoly taktikai döntések elé állították a versenyzőket. A part mellett igen gyenge szelet jelzett a meteorológia, 5-7 csomós fuvallatot, északkelet felől. A délután folyamán az élmezőnynek már elérhető közelségbe került a vulkáni sziget, Stromboli.

A rendezők folyamatosan érdeklődnek a hajók fedélzetén tartózkodó kormányosoktól, taktikusoktól, hogy is látják pillanatnyi helyzetüket. Természetes, hogy a Wild Joe fedélzetéről Józsa Márton jelentkezett be, aki bevallotta, hogy a tisztán magyar legénysége mellett, ? ami nem egy esetben olimpiai hajóosztályok versenyzőiből került kiválasztásra ? egy komoly offshore tapasztalattal bíró ausztrál legény Bret Perry is segíti őket az eredményes szereplésben.

Utalt arra is a rövid beszélgetés során, hogy nagyon bízik abban, hogy még előrébb is lesznek a verseny során, hiszen egy egész éves felkészülési programot teljesítenek, aminek be kell érjen a gyümölcse. Az aktuális helyzet szerint ? mely a verseny hivatalos oldalán folyamatosan nyomon követhető ? a Wild Joe közvetlen közelből csatázik DSK Pioneer Investments csapatával.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Bronzérmes a Wild Joe | ZETApress

Szóljon hozzá!