ZETApress

hírportál

Hatalmas küzdelem várható Balatonkenesén

Hétvégén rendezik az Erste Private Banking Dragon Flottabajnokságot. Péntektől vasárnapig ismét a dragonosok veszik birtokba a Balatonkenese előtti vízterületet a Balatonon, ugyanis szeptember 12-én kezdődik a háromnapos Erste Private Banking Dragon Flottabajnokság, a hajóosztály második legrangosabb idei versenye. A szezon eddigi megmérettetésein rendkívül izgalmas csatákat vívtak egymással az osztály egységei, így ezúttal is szoros küzdelemre van kilátás. A 2010-es Európa-bajnokság helyszínén minden adott a kiváló versenyhez, abban pedig egyelőre csak reménykedni lehet, hogy az időjárás is a kegyeibe fogadja a nevezőket.

Az Erste Private Banking Dragon Flottabajnokság egyben a Koronás Pannónia Dragon Kupa második fordulója is, tehát vasárnapra az is kiderül, hogy melyik egység lesz az idén életre hívott sorozat végső győztese. Optimistán várhatja a hétvégi viadalt a Gömbös Lóránt kormányozta Jampec, amely rendre az élmezőnyben végzett az utóbbi versenyeken és kiegyensúlyozott teljesítményének köszönhetően a legnagyobb esélyesek közé tartozik.

Eséllyel indul a bajnok Atlantisz Kelemen Tamással a kormánynál, és a bajnoki címről éppen csak lemaradt tavalyi bajnok, Lukáts Ákos vezette Conseuro. Talán Tenke Péter és a Febrill lehet még igazán esélyes a végső győzelemre, de az osztály többi egységét sem lehet leírni. A Dragon osztály parázs csatáit figyelembe véve kijelenthető, hogy hatalmas küzdelemre, remek sportteljesítményekre, óriási izgalmakra van kilátás.

Az Erste Private Banking nemrégiben lett a flotta főtámogatója, a Flottabajnokság győzteseinek máris különdíjat ajánlott fel. A versenyt rendező Magyar Dragon Szövetség Egyesület ezúttal is színes programokkal gondoskodik majd arról, hogy a résztvevők és kísérőik jól érezzék magukat, és maradandó élményekkel távozzanak a ?magyar tengerről?.

Nagy a várakozás a hétvégi versennyel kapcsolatban. Amennyiben kedvezőek lesznek az időjárási feltételek úgy biztos, hogy a szezon legizgalmasabb viadalát láthatják majd az érdeklődők. A tét nagyságának köszönhetően nagyon készülnek az egységek. Az Erste Bank szerepvállalása azt mutatja, hogy jó úton járunk, hiszen hatalmas célokat tűztünk ki magunk elé ? mondta ifjabb Zenthe Ferenc, a Magyar Dragon Szövetség Egyesület elnöke.

Szóljon hozzá!