ZETApress

hírportál

Wild Joe Caprin

Újabb győzelemre készül a Wild Joe: a legendás hajó és magyar legénysége ezúttal Caprin áll rajthoz. Józsa Márton kapitány és csapata az adriai győzelmet követően idei versenysorozatuk második állomásához, a Rolex Volcano Race-hez érkezett, melyet ma 15 órakor indítanak el Capri szigete mellett.

A legénység, Hamrák Péter, többszörös jégvitorlázó bajnokkal kiegészülve, május 13-án vágott neki az útnak Kremik kikötőjéből indulva. Megküzdve a tengeri viszontagságokkal, 19-én, csütörtökön érkeztek Gaeta-ra, ahonnan a 400 tengeri mérföld hosszúságú futam indul ? tudtuk meg Biar Gabitól.

Az első alkalommal megrendezett verseny bevezetéseként Claus-Peter Offen, a Nemzetközi Maxi Yacht Szövetség elnöke tartott kormányosi tájékoztatót, majd Colonel Filippo Petrucci, a helyi időjós nagyszerű hírekkel örvendeztette meg a Wild Joe csapatát. A versenyen ugyanis könnyű szél várható, ami a magyar hajónak különösen kedvező. Egyetlen ellenfele az Alegre nevű vitorlás lehet.

Azt gondolom, hogy az időjárási körülmények nekünk kedveznek, ilyen szelekben bármi megeshet. Célunk az abszolút dobogós hely. A helyszín csodás, a környezet pompás, a fogadás kicsit zavarba ejtő a hazai versenyzési körülményekhez szokott csapatnak. Bízom benne, hogy a rajtot követően újabb sikerekkel zárhatjuk ezt a kalandot ? nyilatkozta Józsa Márton.

A versenyzők jó közérzetére különösen odafigyeltek a szervezők, hiszen a nyitó rendezvény Capri ?arany homokkal? borított tengerpartjának egyik luxus villájában került megrendezésre. Az Adrián aratott elsöprő győzelemből merített tapasztalat, a pompás körülmények és a várhatóan kedvező időjárás ismét a csúcsra repítheti a Wild Joe csapatát, és remélhetőleg napokon belül egy újabb magyar sikerre lehetünk büszkék.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Élre tör a Wild Joe | ZETApress

Szóljon hozzá!