ZETApress

hírportál

Női Mozgásfesztivál a Millenáris Parkban

Fontos, hogy a nő, az legyen NŐ. Akkor is, ha sikeres. A női szerepet nemcsak a szokásos konyha-fakanál, gyerek-nevelés, házimunka-rabszolga, s egyéb párosok jelentik, hanem ez a szerep egy életstílus, egy emberközpontúság, egy családi életmód karmesterség. A karmester példakép, minta a család minden tagja előtt. A női karmester jó erőben kell, legyen. Csak egészséges lehet, ehhez rendszeresen edzenie is szükséges ? üzeni a hölgyeknek Monspart Sarolta, a nők aktív életmódjának küldetéstudatos szószólója, és üzente vele együtt a Magyar Szabadidősport Szövetség is a tegnapi sajtótájékoztatón.

Céljuk, hogy a mozgást sportolói passzióként távolról szemlélő hölgyekben ? kortól függetlenül ? kedvet ébresszenek a mozgás, az aktív életmód iránt. Ezért nekik és rajtuk kívül azoknak is, akik szeretnek mozogni, sportolni alkalmat teremtenek arra, hogy kipróbálhassák magukat olyan sportjátékokban, amelyekre eddig nem volt lehetőségük. A város szívében, kultúrált környezetet, szakértő segítőket, az együtt mozgás örömét kínálják mindnyájuknak. Mindezekért rendezik a Coca-Cola Testébresztő X. Női Mozgásfesztivált, szeptember 14-én, 10 és 16 óra között, a Millenáris Parkban.

A mozgásfesztivál kiemelt vendégei a rendszeres testmozgás elkötelezett hívei: Geszler Dorottya tévés műsorvezető, a világbajnok aerobikos Pécsi Sasok valamint a Madách Musical Tánciskola tanárai, növendékei. Az egy évtizedes (!) múltra visszatekintő, hazánkban egyedülálló fesztivál programjába mindig próbálunk valami újat belecsempészni. Idén sincs ez másképp, érdemes áttanulmányozni az eddigieknél még nyüzsgőbb és színesebb mozgásformákat.

Csak nőknek, a leánykáktól a szépkorúakig

Nincs még egy ilyen rendezvény, ahol a nők ennyi mozgásformát próbálhatnak ki. A fesztivál változatos programja több mint hatvan sportjátéknak és az egészségmegőrző, wellness programoknak köszönhető. A kipróbálható mozgásformák és sporteszközök listája terjedelmes, egyaránt megtalálhatóak közöttük hagyományos és új keletű ?trendi? játékok.

Vannak játékok, amiket, már gyerekkorunktól jól ismerünk, és szívesen töltjük szabadidőnket velük. Léteznek azonban olyanok is, melyeknek még a nevét sem hallottuk. A fesztivál keretén belül ezekkel is megismerkedhetnek, sőt ki is próbálhatják a résztvevők.

Aerobik és fitnesz órák a színpadnál: A Fitnesz Pontban egész nap zajlanak a különféle aerobik órák, melyek fő koordinátorai a hatszoros világbajnok Pécsi Sasok, a kiemelt előadók között szerepel Varró Gyula, a magyar és a nemzetközi fitnesz élet ismert személyisége.

Táncőrület a Tánc Gödörben: A Madách Musical Tánciskola növendékei közreműködésével, és tanárai irányításával táncórákat vehetnek az érdeklődők.

Sportjátékok: Természetesen nem hiányozhat a gumiasztal, ugrólabda, fit-ball, mini ping-pong, rocketball,darts, célbarúgás foci- és rögbilabdával, célbadobás, bocsa, pelota játék, frizbi, petanque, kosárra dobás, lengőteke, asztalitenisz, intercross, softball, parktollaslabda sem.

Mozgásos vidámságok: Ügyességi és sorversenyek, hulahopp, 3D kerék, egyensúly gyakorlatok, gerinctorna, nordic walking, kangoo jump, népi játékok, gólyalábazás, 1 perces gyorsasági kötélugrás, triski, flingó, kötélhúzás, teniszlabda szedés, roller, jóga, callanetics, twirling, dekázás, pedalló, óriás sítalp, forgó tenisz, juggle racket, tenyérlabda, strandjáték, céltollas, zsinórlabda.

Gyermekprogramok: Ismét gondoltunk a fiatalabbakra is, a gyerekeket ügyességi és sorversenyek, labda-és logikai játékok várják.

Részvételi feltételek: A sportágak kipróbálása mindenki számára ingyenes. Ezen felül 1200,- Ft/fő nevezési díjért, a rendezvénynap pólójában, a fesztivál versenyrendszerében is részt lehet venni, ahol öt kategóriában (12 év alatt, 12-18, 19-35, 36-45 év közöttiek, 45 év felettiek) kerül sor az első három helyezett díjazására.

Szóljon hozzá!