ZETApress

hírportál

Megint teniszezhetünk

A XV. REGŐ-MAFC Páros Teniszkupa lesz jövő szombaton a Műegyetem Hauszmann Alajos utcai sporttelepen ? tudtuk meg délben Óbudán, a tavaly elkészült Academy Golf Club Budapestben rendezett sajtótájékoztatón.

A politikai-, gazdasági-, média-, és sportélet valamint a művészvilág ismert egyéniségei immáron tizenötödik alkalommal találkoznak és mérik össze tudásukat. A nyolc pályán 32 pár versenyez a végső győzelemért. A nyolc négyes csoport 1-2. helyezettjei a fődíjért, míg 3-4. helyezettjei a vigaszdíjért küzdhetnek egyenes kieséssel tovább.

A verseny fővédnöke Dr. György István főpolgármester-helyettes és Pintér József, a Pintér Művek tulajdonosa lesz, versenyigazgató Kiss András. A rendezvény háziasszonya Devecser Anikó, a 2009-es év Blikk szépe választás nyertese, akinek szépségét már tavaly, a XIV. REGŐ-MAFC páros teniszversenyen is megcsodálhattuk.

A kellemes időtöltéssel egybekötött sportolás megint hozzájárulhat a társadalmi párbeszéd elősegítéséhez, a személyes kapcsolatok kiépítéséhez, a szabadidő aktív eltöltése közben. A torna a jó hangulat és baráti találkozó színhelye. Délelőtt a pályán mindenki nyerni akar és a legkiélezettebb csatákat követően este a fehér asztalnál sportszerűen gratulál a másiknak. A rendezvény baráti jellegét tükrözi, hogy a teniszezők között mindkét oldal képviselteti magát erre a napra félretéve az egymással szembeni politikai nézeteiket.

Néhány név az indulók közül: A tavalyi első helyezett Nagy Józsefen kívül, Balázs György, Éppel János, Hajas László, Hájos László, Horváth István, Justin István, Márki Jenő, Stumpf István, Üsztöke Botond, Rakonczai Imre, Salamon Károly, Sebők Vilmos, Székhelyi József, Tahi Tóth László és még sokan mások. S az egészségesek mellett a döntő előtt ? délután 4 óra tájban ? egy autista, egy Dawn-kóros és egy idegrendszeri károsodott kislány is bemutatót tart tudásából.

Az esti vacsorát követő ünnepélyes eredményhirdetés és díjátadás után látványos műsor várja a versenyzőket az Academy Golf Club Budapestben. Fellép Maga Zoltán, Varga Viktor és Bencsik Tamara, lesz táncbemutató és Katerina Divatszalon divatbemutatója. A zenét a népszerű Henry Bánd szolgáltatja.

A bor árverésen a legismertebb magyar borászok nedűi kerülnek licit alá, a tombolán pedig értékes nyereményeket sorsolnak ki. A rendezvény karitatív jellegű, a borárverés és a tombola bevételét jótékony célra fordítják. Az Afrikai-magyar Egyesület mellett a februárban megismert Speed Stacking ? Sport Poha-Rak kapja a befolyt összeget.

Amíg a jövő heti teniszverseny ?csak? a 15. lesz, az augusztus 26-28-i Magyar Borok Útja Rallye már a 16. lesz a sorban. Mint kérdésemre Regőci Attila producer elmondta, a tervezett soproni borvidék helyett idén is a zalakarosit célozza meg a mezőny. 2008-ban magam is bejárhattam ezt az útvonalat a 13. borúton, így az idei futamot is mindenkinek csak ajánlani tudom!

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Afrikáért licitálhatunk | ZETApress

Szóljon hozzá!