ZETApress

hírportál

Talma ideiglenes pole-lal jubilált

Talmácsi Gábor százhuszonötödik 125 köbcentis VB futamára készül ezen a hétvégén Misanoban, ahol tavaly a dobogó második fokára állhatott. Világbajnokunk már szerdán megérkezett a helyszínre. Csütörtökön amolyan hagyomány szerint futott egy kört a pályán. Szemügyre vette a pálya új részeit, az aszfalt minőségét ? adta hírül a WCC. Az edzések megkezdése előtt egyeztetett a mérnökökkel egy újfajta geometriai lehetőség kipróbálásáról.

Talma már az első szabadedzésen az élen végzett, majd a kvalifikációs tréningen is megszerezte az ideiglenes pole pozíciót. Délelőtti idejéből több mint 1 mp-et sikerült lefaragnia az időmérőn. Folyamatosan hozta a jó köridőket és végig magabiztosan, lendületesen motorozott. Az első időmérő eredménye: TALMÁCSI 1.44.172, Redding 1.44.339, Di Meglio 1.44.613, Smith 1.44.646.

Nagyon jól kezdődött számunkra ez a hétvége. Az új geometriai-beállítással sokkal jobb a motor a féktávokon, sokkal jobban fordul a kanyarokban, mint korábban bármikor. Talán fizikailag kicsivel nehezebb vezetni, mert elfáradtam a végére, de lehet, hogy ebben közrejátszik az is, hogy eléggé meleg van. Bízom a holnapi hasonló folytatásban, hiszen van egy jó bázis-beállításunk és nem csak egy jó kört sikerült teljesítenem. A pálya átalakítása, az új kanyarok jobban fekszenek vezetési stílusomhoz, mint a régi, így gyorsan megszoktam az új vonalvezetést ? nyilatkozta Talma az időmérés után.

Szóljon hozzá!