ZETApress

hírportál

Megjárjuk a borok útját

A Bécsi úttól a Parlamentig – 0. nap

Gráf József földművelődési és Gyenesei István turisztikai miniszter emeli fel a nemzeti színű startzászlót ma reggel 8-kor a Kossuth Lajos téren az elsőként elrajtoló Csobánczy Gábor és Dobolyi Alexandra előtt. A XIII. Magyar Borok Útja Rallye-n 120 páros vág a közel ezer kilométeres távolságnak. Mivel percenként indulnak, az utolsó csak negyed 11-kor kel útra. A mezőnyt Révay András kollégámmal, az UtazóNet tulajdonosával kísérjük végig egy tűzpiros Seat Alteán. András a verseny alatt végig fényképez is.

A versenyzők tegnap Budaörsön vették át a német rendszámú Audikat. Előtte a REGŐ Kft. Bécsi úti irodájában megkaptuk az itinert. Ferjáncz Attila versenyigazgató remekül állította össze, így aztán nehéz lenne eltévedni a három nap során. Nekünk az autóért nem kellett olyan messze menni, mert a stáb tagjainak a Porsche M5 Szentlőrinci úti EuropCar iroda adta át a teletankolt kocsit. (Ugyanígy kell majd hétfőn reggel leadnunk.) Köszönet érte a verseny megálmodójának, Regőci Attilának, aki vendégül látott a három napos bortúrán.

A mai 346 kilométeres távon én vezetek, András kóstol. Első állomásunk Paks lesz, addig az autópályán kiismerhetem az autót. Mivel a narancssárga Audik sem léphetik túl a 130-as sebességhatárt, így hiába bírják a 260-at is, könnyen lépést tartok majd velük. Az autók az augusztus 15-én kisorsolt rajtszámokkal indulnak. Holnap az első napi eseményeket ismertetem.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Jót fürödtünk Zalakaroson

Szóljon hozzá!