ZETApress

hírportál

Mindenki a tévét leste

Egymillió 638 ezren örültek itthon pólós győzelmünknek. A tévénézők 60 százaléka látta vasárnap délelőtt, amikor a férfi vízilabdázók tiszteletére felvonták a magyar zászlót Pekingben. Az MTV napi átlagnézettsége a pekingi játékok ideje alatt megegyezett a két nagy kereskedelmi csatornáéval. Rekordlátogatottságot ért el a köztévé az Interneten is.

A pekingi olimpia utolsó néhány napjának eredményei a magyar nézők kedvét is meghozták. Az időeltolódás miatt hajnaltól délutánig tartó versenyeket természetesen hétvégén tudták a legtöbben figyelemmel kísérni. Az otthoni tévénézést mérő AGB Nielsen adatai alapján az első aranyunkat szerző Vajda Attila pénteki eredményhirdetését 625 ezren látták, a Kozmann-Kiss kenupáros dobogóra lépését pedig 640 ezren, a tévénézők 44 százaléka. A női négyes ezüstéremének átadását 672 ezer néző kísérte figyelemmel.

A szombaton zajló kajak-kenu futamokat már kétszer ennyien tudták nyomon követni. 900 ezren látták Kovács Katalin és Janics Natasa győzelmét, és még ennél is többen kapcsolták be tévéjüket az utolsó nap legnagyobb izgalmát ígérő vízilabda-döntőre. A Magyar Televízió két csatornáján összesen egymillió 467 ezren nézték átlagosan a mérkőzést, a teljes népesség egynegyede, vagyis közel két és félmillióan pedig legalább egy percre belepillantottak. Az eredményhirdetés 1 millió 638 ezres nézettsége azt is jelenti, hogy ennél többen csak egy idei MTV-s műsort néztek: a futball Európa-bajnokság döntőjét. A délutáni záróünnepséget 616 ezren tekintették meg, a tévénézők húsz százaléka.

Kétmillió oldalletöltés egy nap alatt az mtv.hu portálon

Az élő online közvetítéseknek és az összefoglalóknak köszönhetően az olimpia közel egymillió látogatót csábított az MTV online lapcsoport oldalaira augusztusban. A látogatók 70 százaléka videót is nézett, és mintegy negyvenmilliószor kattintottak bele cikkekbe vagy mozgóképekbe.

Az első magyar aranyat hozó napon, pénteken több mint 146 ezer egyedi látogatója volt az MTV Online-nak, míg a telesport.hu oldalára 116 ezren látogattak el. A Magyar Televízió ?harmadik csatornáján? az oldalletöltések száma is ekkor érte el a csúcsot. Az MTV online lapcsaládban egymillió 952 ezer, a telesport.hu oldalán egymillió 338 ezer letöltést regisztráltak. A pénteki kenu egyes döntőt 25 ezer-ötszáz néző tudta azonos időben, élőben nyomon követni: ekkor az MTV Online-on keresztül bonyolították le a budapesti internetes adatforgalom közel egytizedét.

Az MTV Új Média szerkesztőség csapata az olimpia alatt kétezer cikket publikált és ugyanennyi videót helyezett el a telesport.hu oldalán, hogy az interneten keresztül is minél több sportrajongó magyarhoz jussanak el a legfrissebb olimpiai hírek. Mindeközben a Teletexten száz oldalon keresztül foglalkoztak az olimpiai eseményekkel, emellett pedig napi 5-6 órában feliratozták a sporteseményeket. Ezzel ma az MTV állítja elő az országos feliratozott műsorok összességének felét.

Szóljon hozzá!