ZETApress

hírportál

Csak sikerült a triplázás!

A harmadik aranyat, vagy a hatodik ezüstöt nyerjük meg ma a két bronz mellé? Ez volt a kérdés délelőtt az uszodában, amikor férfi vízilabda válogatottunk az amerikaiak elleni döntőre készült. Schmitt Pál MOB elnök mindegyik medálból hatot várt az olimpia előtt, most mégis azért szurkolt, hogy az ezüstöknél se neki legyen igaza. Akkor már tudtuk, hogy a bronzérmet a szerbek kapják, akik 6:4-re verték Montenegrót.

Az előző két olimpiára kupagyőztesként érkeztünk, s mindkettőn aranyérmesek lettünk ? mondta Kemény Dénes szövetségi kapitány az Unicum Kupa július 21-i sajtótájékoztatóján. A Margitszigeten meg is előztük a horvátokat, németeket és az oroszokat, s most folytatódott a hagyomány. 14:10-re nyertük meg a döntő összecsapást, s ezzel a tizedik pekingi érmünket szereztük meg. A várt 18 felénél alig eggyel többet, s a hat aranynak épp a felét!

Az olimpiai záró ünnepély délután 2-kor kezdődik. Zászlóvivőnk az első pekingi aranyérmesünk, Vajda Attila lesz. A megnyitón Kammerer Zoltán vitte a trikolórt, s a hagyományt folytatva 1948 óta zászlóvivőként ő sem nyert aranyat. Csak egy ötödik és egy negyedik helyet lapátolt be kajak kettes ezer- és ötszáz méteren.

Új városi versenypálya a tengerparton

Amíg az olimpikonok Pekingtől búcsúznak, s a 2012-es londoni olimpiát emlegetik, Valencia első Formula?1-es versenyén bőgnek fel a motorok. A monte-carlóihoz hasonló városi környezetben rendezik meg az idei 12-ik futamot, mely Európa Nagydíjként vonul be a sporttörténelembe. A spanyolok kétszeres világbajnokuknak, Alonsonak köszönhetik, hogy az április 27-i barcelonai futam után idén még egy nagydíjat rendezhetnek.

A tegnap délutáni időmérés alapján a világbajnoki pontverseny első négy helyezettje indulhat az első négy rajtkockából. A Ferraris Massa érte el a legjobb időt, míg márkatársa, a tavalyi világbajnok Raikkönen csak a negyediket. A második helyről Hamilton Mercedesszel, míg a harmadikról Kubica BMW Sauberrel vághat az 57 körös, majd’ 309 kilométeres távnak az 5419 méteres aszfaltcsíkon.

Focistáink idehaza küzdöttek

Tegnap este folytatódott a bajnokság a hazai élvonalban. A Debrecen Újpest elleni hazai 1:1-es döntetlenével lecsúszott az élről. Hasonló eredmény született Kecskeméten is úgy, hogy az utolsó utáni percben még a nyíregyháziak vezettek. A Hungária körúton az utolsó percekben a Paks 2:1-re elhúzott, ám a hosszabbításban a házigazdák 3:2-re fordították meg az eredményt. Kaposváron a Győr 1:0-ra, míg Rákospalotán a Fehérvár 2:1-re nyert. Ma este a ZTE Kispestre látogat. A tabellát a pénteki győztes Vasas vezeti.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Elfújta a szél

Szóljon hozzá!