ZETApress

hírportál

Újabb aranyat lapátoltunk

Ma is nyertünk egy aranyat a kajak-kenu pályán. Az ötszáz méteres női kajak kettesek versenyében Kovács Katalin és Janics Natasa megvédte olimpiai bajnoki címét: a tegnapi négyesbeli ezüstérmük után most egy még fényesebb is a lányok nyakába került.

Sajnos ma több babér nem termett nekünk az ötszázasok versenyében. Egyesben Kovács Kati egy órával a párosok előtt csak negyedik lett, de még időben összeszedte magát. A tegnapi aranyos Vajda Attila csak utolsóként ért célba kenuján, míg Vereckei Ákos kajakkal a hatodik lett. Kammerer Zoltán és Kucsera Gábor is csalódottan szállt ki kajakjából a negyedik hely megszerzése után. A kenu kettesek versenyében a Sáfrán fivérek nem jutottak döntőbe.

Kézilabdás lányaink a bronzért küzdöttek Dél-Korea ellen. A csoportbeli 11 gólos vereséggel szemben most csak 33:28-ra kaptunk ki bírói segédlettel úgy, hogy szünetben még két góllal mi vezettünk. Az aranyérmet a norvégek nyerték az oroszok 34:27-es legyőzésével.

Az olimpia 15 napja alatt összesen két arany-, öt ezüst- és két bronzérmet szereztünk. Ez messze van a Schmitt Pál elnök által jósolt 6-6-6-tól. Holnap délelőtt vízilabdázóink az amerikaiakkal játszanak, ahol egy újabb érmünk már biztos. Nem kell nagy jóstehetség kijelenteni, hogy a MOB elnöke nem örülne, ha bejönne neki a hatodik ezüst. A harmadik arannyal sokkal elégedettebb lenne.

A mai futballdöntőnek magyar vonatkozása is volt. Kassai Viktor vezette, segítői most is Erdős Gábor és Vámos Tibor voltak csakúgy, mint másfél héttel ezelőtt. Az argentinok 1:0-ra verték Nigériát, így megvédték bajnoki címüket. A játékvezető öt és fél percet hosszabbított, de az afrikaiaknak így sem sikerült megfordítani az eredményt.

A hétvégén itthon is játszanak a futballistáink. Tegnap a Diósgyőr 3:2-re kapott ki a Fáy utcában, míg a Siófok 5:0-ra maradt alul Szombathelyen. Mindkét mérkőzésen 2:0 volt a félidei eredmény. A további öt mérkőzést ma este, míg az utolsót holnap este játsszák.

Szóljon hozzá!