ZETApress

hírportál

Ma sem lettünk bronzosak

Sajnos csak negyedikek lettek vízilabdás lányaink. Kedden az elődöntőben egy góllal kaptunk ki a csoportunkban két góllal legyőzött hollandoktól, míg délelőtt a bronzmeccsen a hosszabbítást követő büntetőpárbajban maradtunk alul egy góllal az ausztráloktól. Az aranyat az amerikaiakat egy góllal legyőző hollandok nyerték.

Kézilabdás lányaink is a bronzért játszanak szombaton Dél-Koreával, mert délután megint kikaptak ? most a csoportbeli kilencgólnyi különbséggel szemben csak 22:20-ra ? az oroszoktól. A vízilabdás fiúk holnap Montenegróval játszanak a döntőbe jutásért. A dél-európaiakkal tegnap este focimeccset is játszottunk, a Népstadionban 3:3-as döntetlen született.

Kedden Fazekas Róbert 8. helyet szerzett diszkoszvetésben. Az Athénben legnagyobbat dobó, de doppingvétség miatt aranyérmétől megfosztott atléta ezzel az eredményével is nagyon elégedett volt. Öttusázóink sem voltak sikeresebbek, mert úgy Balogh Gábor, mint Horváth Viktor leesett a lóról, ezzel nagyon messzire kerülve a dobogótól: a 26. illetve a 19. helyen végeztek. Vörös Zsuzsa és Gyenesei Leila holnap mutathatja meg, hogy a fiúknál lóra termettebbek.

Mindkét birkózónk kiesett ma szabadfogásban, s Gercsák Csaba is feladta hét kilométer után a tízezer méteres hosszútávúszásban. Holnap talán sikeresebbek leszünk, mert az ezer-, míg szombaton az ötszáz méteres távokat rendezik a kajak-kenu pályán. A férfi és női mezőnyben szinte minden számban döntősök vagyunk, így akár a Schmitt Pál által remélt hat aranyérmünk is összejöhet. Be szép is lenne, ha az álom valóra válna, s nem jönne egy szomorú ébredés!

Szóljon hozzá!