ZETApress

hírportál

Talma új sisakja

Talmácsi Gábor új sisakban állt rajthoz a délelőtti Cseh Nagydíjon. Talma az új védőfelszereléssel a népes számban érkező magyar szurkolóknak akart kedveskedni. A sisakra híres magyar találmányok képei, és feltalálóik neve került. Az ábrák között megtalálható Neumann János és a számítógép, Bánki Donát és Csonka János karburátora, Rubik Ernő és a bűvös kocka, Irinyi János és a gyufa, Bíró László és a golyóstoll, valamint Szentgyörgyi Albert és a C-vitamin. A sisakot csak ezen a versenyen viselte a magyar világbajnok, tudatta a WCC.

Versenyzőnk mindent megtett a sikerért

Tegnap szakadt az eső, szerencsére mára azonban versenyzéshez ideális idő volt Brnó, így a több ezer magyar szurkolónak nem kellett aggódnia, ha esetleg otthon maradt az esernyő, vagy esőkabát. A bemelegítésen Talmácsi Gábor kipróbálta mindkét motorját és a harmadik helyen végzett. A lelátókon pattanásig feszültek az idegek a rajtra, amit a magyar világbajnok az első helyről kezdett.

A start után harmadikként fordult és végig nagyon keményen küzdött, minden előzésénél óriási ováció hallatszott a magyar szurkolótábor felől. Talma mindent elkövetett, hogy a dobogón végezzen, de egy hajszállal lemaradt, és a 4. helyen végzett. A futamot Stefan Bradl nyerte, a második Di Meglio, harmadik Olive előtt.

Az első 10 körig minden rendben volt, bár a féktávokon nem volt túl jó a gép. Olive és Terol eléggé kellemetlen ellenfél volt. Mindent megtettem és a végére a gép is vesztett erejéből. A magyar szurkolók fantasztikusak, élmény ilyen publikum előtt versenyezni. Szerettem volna a dobogóra állni, mert megérdemelte volna ez a több ezer lelkes magyar, aki eljött Brnóba. Ilyen szurkolói senkinek nincsenek, köszönöm nekik, mondta Talmácsi Gábor.

A futam végeredménye: 1 S. BRADL Aprilia 41’05″176, 2 M. DI MEGLIO Derbi 41’06″057 + 0″881, 3. J. OLIVE Derbi 41’09″246 + 4″070, 4. TALMÁCSI G. Aprilia 41’09″294 + 4″118, 5 N. TEROL Aprilia 41’12″224 + 7″048. A VB összetett állása: 1. Di Meglio 186, 2. Corsi 142, 3. Bradl 126, 4. Talmácsi 122 pont.

Szóljon hozzá!