ZETApress

hírportál

Az év celebrity golfrendezvénye

Augusztus 21-én, csütörtökön délután 4-kor a Pólus Palace Golf and Country Club-ba, a gödi Kádár utca 49-ben tartják Az év celebrity golfrendezvényét. Augusztus 20-án Budapest ad otthont a világ legjobb műrepülőinek mostani viadalának, a Red Bull Air Race sorozatnak. Ennek kapcsán hazánkba érkezik a műrepülés legendája, az égi tánc stílus megalkotója, a holland Frank Versteegh, aki 1954. szeptember 19-én a hollandiai Oosterbeekben született.

A világ egyik legjobb műrepülő pilótája, a Red Bull Air Race utazó nagykövete. Az idei monacói Formula?1-es futamon is ő szólaltatta meg a Red Bull csapat autóversenyzőit, David Coulthard-ot és Mark Webber-t. A sorozat volt sztárja ? a kezdetektől az idei évig ? és már hivatalos szakkommentátora, mert eredeti polgári foglalkozása is szóvivő volt. A világ egyik legsokoldalúbb műrepülői közé tartozik, több mint 30 éve műrepülő-pilóta, évekig Unlimited Aerobic bajnok volt.

Oktató a German Air Force Test Pilots Schoolnál, több mint 1200 aerobatic bemutatón vett részt, már 150-nél több különböző repülőgépet vezetett. Pilótaengedélye van számos motoros repülőgépre, hidroplánra és helikopterre, air show-kat rendez, tagja a Légibemutatók Biztonsági Bizottságának, FAI versenybíró, pilótaoktató, szemináriumokat rendez, televíziós műsorokat készít a repülésről.

2003-ban az 1. Red Bull Air Race viadalon, Budapesten negyedik lett. Skydancer, az égbolt táncosa. Ennél találóbb nevet nem is találhattak volna a teljesen kopasz, kétméteres hollandnak. Ugyanis nevéhez fűződik az égi tánc stílus megalkotása. Igazi légi fenegyerek, akinek lassan egy évtizede elmaradhatatlan társa Joe, a másodpilóta. A repülés népszerűsítéséhez folytatott munkájához hű társra talált, amikor megszületett Joe, azaz az apró Jack Russel terrier, aki mindenhová követi gazdáját. Továbbiakat itt olvashatunk.

A kutya tucatnyi géptípusban repült már és garantáltan kibír 6G terhelést. Mivel Frank legkedvesebb hobbyja a repülés után a golf, 2005-ben hosszas huzavona után felhatalmazást kapott még arra is, hogy Joe lehessen az első és egyetlen kutya, akinek valaha is megengedték, hogy Hollandia legexkluzívabb golfpályáján (ahol Frank clubtag), a winterswijki Golf and Country Club zöld gyepén sétálhasson golfozó gazdájával. Frank idén már golfozott Detroit-ban a Red Bull Air Race másik sztárjával, Michael Goulian-nal, de most augusztusban hazánk legexkluzívabb 18 lyukú golfpályáját, a Pólus Palace Golf and Country Club-ot fogja kipróbálni.

A golfklub Budapest legközelebbi és legexkluzívabb golfcentruma, mindössze 20 percre a belvárostól. A golf lehet életforma vagy akár az üzletkötés része. Egyes cégek többnapos tréningjeiket is szívesen összekapcsolják a golfoktatással, mert úgy tartják, hogy ha valakivel üzletet akarsz kötni, előbb menj el vele golfozni. Néhány órányi játék alatt ugyanis fény derül a jellemvonásaira, mivel a golf sport rendkívül szigorú játékszabályokkal rendelkezik (fair sport) és a játékos (várható üzletfél) fairsége lemérhető a közös játék során. Vannak, akik konkrétan golfozás céljából utaznak, illetve vannak, akik üzleti útjuk, konferencia vagy egyéb rendezvény részeként iktatják be a golfot. Mindemellett a golf egy egyedülálló rekreációs lehetőség is, hisz a játék egy szép és nyugodt természeti környezetben teljes kikapcsolódást jelent.

Frank-kal való egyeztetés után a csapatversenyt (texas scramble játékforma) a hazai sztárokkal karöltve rendezik meg. Már jelezte részvételét a versenyre a hölgyek közül többek között a 9-szeres magyar golfbajnok, Kocsis Réka, az FHM 100 legjobb bombázója közül is a legjobb, Dukai Regina, Dobó Kata színművésznő, a VIVA TV sztárja, Zimány Linda, a Társulat műsorvezetője, Sári Éva, a férfiak közül a Heti hetes sztárja, Hajdú Steve és Gesztesi Károly színművész. A meghívottak között lesz még a szintén holland Erwin Koeman, Magyar Labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya, aki a futballistákat szintén mindig a Pólus Palace Golf and Country Club-ban készíti fel a következő összecsapásra.

A Pólus Palace Thermal Golf Club Hotel Budapestről leggyorsabban a városból kivezető M3-as autópályáról, majd az M2 gyorsforgalmi útról, illetve a Váci útról közelíthető meg. Az M3-as felől érkezve: a várost elhagyva kanyarodjunk a Shell kút (Metro) után jobbra, Hont-Vác irányába a 2/B jelzésű útra. 2,7 km megtétele után újra jobbra, ismét Hont-Vác felé hajtson le az M2 gyorsforgalmi útra.

Az M2 autóút gödi lehajtójánál hajtson le jobbra, a következő kereszteződésnél is jobbra, majd Göd Újtelepen haladjon át. Az Újtelepet követő elágazásnál jobbra tartva 2,6 km megtételével éri el a Golf-gyakorlópályát, ahol kanyarodjon balra. Innen már egyenesen jut el Pólus Palace Thermal Golf Club Hotel főbejáratához. A Váci út felől érkezve: Hont-Vác irányába haladjon a 2/B úton tovább és 3,5 km után forduljon az M2 gyorsforgalmi útra Hont-Vác irányába. Ezután kövessük az előbbiekben megadott útvonalat (előző bekezdés alapján)!

Szóljon hozzá!