ZETApress

hírportál

Talma héttizeddel a mezőny előtt!

Világbajnokunk csütörtökön érkezett meg Brnóba, s már alig várta, hogy egy hónap szünet után újra motorra ülhessen. A hosszú kihagyás alatt folyamatosan edzett, mindez meg is mutatkozott teljesítményén ? adta hírül a World Communication Company.

A tegnap 9-kor kezdődő szabadedzésen időnként csepergett az eső és a pálya tapadása sem volt jó, ennek ellenére ott volt az élmezőnyben. Mivel az időmérőre is hasonló időt jósoltak, így már az elején húzták a gázt a versenyzők. 10 perccel a kezdés után aztán elkezdett esni, majd a tréning 2/3-nál elállt és ismét kezdtek javítani az addigi köridőkön a versenyzők. Talma sem ült a babérjain, hanem a lovak közé csapott és körről-körre futott jobbat saját magánál, míg az utolsóban héttizeddel verte a második helyen záró Nicolas Terolt.

Nagyon örülök, hogy sikerült megszereznem az első helyet, annak pedig különösen, hogy héttizeddel jobb időt futottam, mint a második helyen végző Nicolas Terol. Azonban azt mondom, nem szabad elbíznunk magunkat. Már az időmérő előtt tudtuk és láttuk, hogy bármikor eleredhet az eső, így már a legelején igyekeztem minél gyorsabb lenni. Aztán amikor elkezdett esni, kimentem a boxba, nem kockáztattam feleslegesen, hiszen a kanyarokban nagyon csúszkált alattam a gép, nem volt megfelelő a tapadás. Mindez már a délelőtti edzésen is jelentkezett, és ugyan a pálya új aszfaltréteget kapott, valami megoldást kell találnunk a problémára. Viszont tény az is, hogy az új rázókövek, az új műfüves részek sokkal biztonságosabbak, mint korábban ? nyilatkozta Talmácsi Gábor.

Összességében nagyon jó úton haladunk, de kellenek még a holnapi edzések, hogy ugyanúgy érezzem az Apriliát, mint a hosszú szünet előtt. Ugyan többször is edzettem motorral a pihenő alatt, de az mégis egészen más, mint a versenymotor nyergében. Holnapra még nagyobb esély van egy kiadós esőre, meglátjuk mi lesz ? folytatta Talma. Az első időmérő eredményei: 1. Talma 2:09.870, 2. Nicolas Terol 2:10.588, 3. Andrea Iannone 2:10.589 és 4. Bradley Smith 2:10.652.

Szóljon hozzá!