ZETApress

hírportál

Királynőből háziasszony

Magony Szilviát, az egykori Miss Balatont, a füredi Anna-bál szépét, a NapKelte turisztikai szerkesztő-műsorvezetőjét választotta tíz jelölt közül a szervezőbizottság a XIII. Magyar Borok Útja Rallye háziasszonyának az augusztus végi autós túrára, tudtuk meg a ma déli sajtótájékoztatón, a Symbol Budapest Gardenben. Kisorsolták a rajtszámokat is, így mára eldőlt, hogy a 120 darab Audi TT melyikével és mikor indulnak el a versenyzők a dunántúli kalandozásra.

Az autók már elkészültek, s az augusztus 28-i gépátvételre le is lesznek vizsgáztatva. Német rendszámuk lesz, s a budaörsi telepen délelőtt 10 órától öt liter benzinnel adják át azokat a versenyzőknek. Utána mindenki saját költségén tankol. Annyi benzint kell beletölteniük, hogy a 940 kilométeres versenytáv megtétele után vasárnap este 8-ig önerőből visszaérjenek vele Budaörsre ? mondta el Regőci Attila, a verseny megálmodója.

Nem csak a benzinnel, de a kilométerekkel is takarékoskodni kell. Ezernél többet tilos megtenni velük, mert utána már a kocsik után kötbért kell fizetni. A telepről előbb a Kossuth Lajos térre kell hajtani, ahonnan péntek reggel 8 órától percenként rajtolnak az autók Paks felé. 120 indulóval számolva az utolsó 10-kor hagyja el a teret.

Az első nap az Atomvároson, Szekszárdon és Kutason át Zalakarosra érkeznek, ahol borkóstolás és ügyességi játékok várnak a résztvevőkre. A második napon Nagyrada, Marcali, Rádpuszta és Szentgyörgyvár érintésével Győrbe érkeznek, ahol addigra már javában zajlanak az I. Győri Bornapok. B. Tóth László ? aki Nagy Feróval párban indul a versenyen ? a szokásos diszkójával az Audi városában szórakoztatja a résztvevőket. A harmadik napon Gyirmót, Pannonhalma, Balatonfüred és Budafok érintésével jutnak el a Parlament előtti célba. Az idei verseny némiképp fordítottja a tavalyinak, de az akkori 840 kilométernél most százzal többet kell megtenniük.

Két hónapja megírtuk, hogy a záró buli 31-én este a Symbol Étteremben lesz, de a helyszín azóta megváltozott. Fél 9-kor a Citadella Sátor fog helyet adni a díjátadónak. A versenypárosok az I-II-III. helyezésen kívül hat kupáért is megküzdhetnek. Ilyen lesz a tábornokok, az újságírók, a női párosok, a politikusok, a borászok és a polgármesterek kupája. A fenti kategóriákban sorrendben hat, 19, tíz, 12, hét és öt páros indulhat.

Az esti díjátadáson megint lesz borárverés, melynek bevételét az Egészség Hídja Összefogás Alapítvány számlájára utalják át. S ha már a hidaknál tartunk, Josko (Czonev József) a Bridge Együttes énekese Gianni Annoni tévés műsorvezetővel nem csak elindul a versenyen, de zenekarával koncertezik is az esti gálán. Számukra sem újdonság a jótékonykodás, mert a nemrég megjelent Kőbe vésett szív című nagylemezük bevételét a SOTE I. Számú Gyermekklinikájának ajánlották fel. (Karácsonykor a II. Számút is támogatták anyagilag.) Most egy alapítvány létrehozásán fáradoznak, melyen keresztül a gyermekklinikák megsegítését végzik majd.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Megjárjuk a borok útját

Szóljon hozzá!