ZETApress

hírportál

Megvan a harmadik

Cseh László hajnalban újabb ezüstérmet nyert. Ezúttal 200 méteres vegyesen indult, s megint a világcsúcsot úszó amerikai Michael Phelbs mögött csapott Európa-csúccsal a célba. Lacinak ez már a harmadik, Michael-nek már a hatodik aranya. Ha még egyet szerez az amerikai, beállítja Mark Spitz hétaranyos csúcsát, melyet az 1972-es müncheni olimpián ért el.

Ekkora teljesítményt tartósan csak teljesítménynövelő szerekkel lehet elérni ? nyilatkozta a tv2-nek Tiszeker Ágnes, a Magyar Doppingellenőrző Csoport vezető orvosa. Ha beigazolódna felvetése, s az amerikait doppingvétség miatt megfosztanák aranyaitól, a mindenki lépik egyet elv alapján a mögötte célba érő Cseh Lacinak ölébe hullana a három aranyérem.

Laci harmadik ezüstje a magyarok sorrendben negyedik második helye volt. Tegnap a 84 kilós kötöttfogású birkózók között az éremesélytelen Fodor Zoltán lépett szőnyegre. Néhány megnyert meccs után aztán váratlanul a döntőbe jutott. Az olasz Minguzzival küzdött meg az aranyeremért ? hogy egy neves sportriporter korábbi bakiját idézzem ? de ez már kemény falatnak bizonyult.

Amíg Zolinak jó volt az ezüst, addig a török Avlucának kevés volt a bronz. A díjátadáson az érmet a birkózószőnyegre dobta, így tiltakozva az elfogult bíráskodás és a nemrég megváltoztatott szabályok ellen. (Itt jegyezzük meg, hogy az olimpiai érmek mindegyike ezüstből készül, melyet aztán a bajnokoknak bearanyoznak, míg a harmadik helyezettekét bebronzozzák.)

Kupacsapataink elvéreztek

Lejátszották az UEFA Kupa-selejtezők második fordulójának odavágóit. A győriek a stuttgardiak otthonában csak 2:1-re szépítettek. Debrecen Bernben sokkal jobban leégett. Hiába vezettek 1:0-ra a nagyerdeiek, a házigazdák 4:1-re fordították meg az eredményt. Visszavágók két hét múlva idehaza, minimális esélyekkel.

Szóljon hozzá!