ZETApress

hírportál

Csúcsdöntések a Vivicittán

Minden idők legnépszerűbb hazai Városvédő Futása volt az idei T-Home Vivicittá. A főváros szívében megrendezett futóeseményen csúcsnevezés született, a különböző távokon 15 ezer-ötvenen indultak, akik összesen az Egyenlítő hosszának 2,5-szeresét futották le.

A kaposvári és szegedi Vivicittá futóprogramokkal együtt több mint 38 ezer ember mozgott a városáért ? tudtuk meg Grabarics Dittától. S hogy miért kényszerülünk sajtóközleményre ahelyett, hogy magunk tudósítanánk? Mert ? ahogy az már vasárnap délutáni dohogásomból kiderült ? meghívásunk és visszajelzésünk ellenére nem mehettünk be a vendégsátorba és sajtóanyagot sem kaptunk.

A tavasz legnagyobb futóeseményén Cseh László háromszoros olimpiai ezüstérmes úszóbajnok, Kovács Katalin, Kozák Danuta, Szabó Gabriella és Csipes Tamara, a magyar női kajakozás világhírességei, Kovács István és Erdei Zsolt profi világbajnokok ökölvívók is megjelentek, és Katus Attila fitneszvilágbajnok is nevezett, aki egyébként a futás mellett a közös bemelegítés levezénylésére is vállalkozott.

A T-Home társadalmi szerepvállalás és a fenntartható fejlődés ügye iránti elkötelezettségét mutatja, hogy az elmúlt hetekben zajló Nagy Futópárbajban részt vett Kaposvárnak és Szegednek két-kétmillió forintot adományozott, amely összeget a ?futóvárosok? kulturális célokra használhatnak fel.

A budapesti T-Home Vivicittára 39 országból érkezett nevezés: a versenyen több kismama, kerekes székes futó, gyengén látó is részt vett, és sikeresen teljesítette valamelyik távot. A legidősebb versenyző nyolcvanéves is elmúlt. A nagy érdeklődésre jellemző, hogy a 11,2 kilométeres táv indítását követően a tömeg 10 percen keresztül haladt át a rajtvonalon. A több mint 15 ezer résztvevő összesen 105 ezer kilométert futott, amely távolság az egyenlítő hosszának 2,5-szerese.

Két versenyszám között Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója köszöntötte Kaposvár és Szeged képviseletében Gundy Richárdot és Dombi Miklóst, a weboldalon korábban meghirdetett Nagy Futópárbaj csapatkapitányait, akik az elmúlt hétvégén a városaikban szintén rekordszámú, összesen több mint 23 ezer embert vettek rá a T-Home Vivicitták lefutására.

A felkészülésüket valamint a futásra ösztönző, toborzó tevékenységüket a T-Home innovatív eszközeivel és szupergyors internet- és IPTV szolgáltatásaival támogatta. A városok közti játékos futópárbajt Kaposvár nyerte több mint 13 ezer futóval, de a közös célt, vagyis hogy minél több embert mozgósítsanak a sportolásra és mozgásra, mindketten elérték.

Szóljon hozzá!