ZETApress

hírportál

Piquet nagy futása

Remekül autózott Renault-jával a Nelson Piquet ma délután, a Német Nagydíjon. A brazil fiatalember a 17-ik helyről rajtolt, ám a futam közepére sikerült az élre verekednie magát. Igaz ebben az is közrejátszott, hogy Glock (Toyota) szerencsés balesete után a biztonsági autó összerázta a mezőnyt.

Amíg a versenyzők a bokszutcában tankoltak, Hamilton és Piquet tovább körözött a safety car mögött. A brazil az élre állt, míg brit ellenfele csak ötödik volt. Onnan jött fel fokozatosan az első rajtkockából induló Mercédeszes brit, s végül őt intették le elsőként. A második helyezett Piquet mögött egy másik brazil, a Ferraris Massa állhatott fel a dobogóra.

Pontokat szerzett még Heidfeld (BMW), Kovaleinen (Mercédesz), Raikkönen (Ferrari), Kubica (BMW) és Vettel (Toro Rosso). Alonso, Piquet márkatársa csak a 11-ik lett. Összetettben Hamilton 58, Massa 54, Raikkönen 51, Kubica 48, Heidfeld 41, míg Kubica 28 pontot szerzett. Csapatban a Ferrari vezet 105 ponttal a 89 pontos BMW és a 86 pontos Mercédesz előtt. A nagyok mögött a Toyota 25, a Red Bull 24, a Renault 23, a Williams 16, a Honda 14, míg a Toro Rosso 8 pontot szerzett. Folytatása két hét múlva, a 23. Magyar Nagydíjon következik.

Szóljon hozzá!