ZETApress

hírportál

12 kilométeres szalag Tatán

A COOP-nak továbbra is szándékában áll, hogy támogassa a magyar olimpiai mozgalmat. A Co-op Hungary, a Magyar Olimpiai Csapat arany fokozatú főtámogatója, Guinness rekordnak is beillő 12 kilométer hosszú szurkolói szalagot adott át a Pekingbe induló magyar olimpiai csapatnak délelőtt, az elutazás előtti gyászterhes búcsúztatón, Tatán.

Csepeli Lajos, a Co-op Hungary Zrt. igazgatóságának elnöke hangsúlyozta, hogy a Coop-csoport, mint magyar versenyző pontosan tudja, hogy milyen az évek alatt megerősödött nehéz versenykörnyezetben helyt állni. Az üzletben és a sportban egyaránt felértékelődik az értékek megőrzése, kiemelt jelentőséggel bírnak az emberi tulajdonságok, a teljesítmény, a küzdés és kitartás.

A COOP 1996 óta arany fokozatú főtámogatója a Magyar Olimpiai Csapatnak, kiemelt szponzora a hazai kézilabda- és vízilabda-válogatottnak. A vállalat nagy hangsúlyt fektet a társadalmi felelősségvállalás keretében az olimpiai eszme, a mozgalom népszerűsítésére, a közösségi tudat erősítésére. A COOP feltett szándéka, hogy továbbra is támogassa a magyar olimpiai mozgalmat.

Munkatársaik Magyarországon elsőként, az athéni olimpiát követően immár második alkalommal indította útjára az olimpiai szurkolói mozgalmat, amelynek keretében az ország 1650 településén, mintegy háromezer COOP-boltban egy hónapon keresztül ? június 4-e és július 11-e között ? gyűjtötték a pekingi olimpiára utazó magyar sportolókat buzdító vásárlói és dolgozói aláírásokat és jókívánságokat.

Csepeli Lajos úgy értékelte, hogy a Küldjünk egy közös HAJRÁ-t mozgalomnak óriási sikere volt, a településeken jelentős hazai szurkolói bázist tudott generálni. A pekingi olimpiára utazó magyar sportolóknak szóló buzdítást ? hasonlóan az athéni olimpiára összegyűjtött tíz kilométer hosszú szalaghoz ? kiviszik az olimpiai faluba, ahol a sportolók minden nap találkozhatnak vele, és így érezhetik, hogy odahaza szurkolnak értük.

A COOP felvállalta, hogy a fiatal generáció elé példaképeket állít, hogy bebizonyítsa, az értelmes élet alapja a helyes célkitűzés, a cél elérése érdekében tett erőfeszítések, majd az elért értékek megbecsülése, ezért 120 kiemelt helyszínen ötven korábbi olimpikont állított a figyelem központjába az Olimpiai Staféta elnevezésű rendezvényei során.

A COOP az olimpia ideje alatt a COOP-üzletekben kereskedelmi akciót is hirdet. Azokat a termékeket lehet majd jelentősen olcsóbban megvásárolni, amelyeket a sportközvetítések nézése mellé kínálnak. A komplex eseménysorozat végén a Co-op Hungary köszönti majd a Pekingből hazatérő magyar olimpikonokat, bajnokokat.

A COOP

A teljes egészében magyar tulajdonú Coop-csoportnak mintegy hétszáz kereskedelmi kis- és középvállalkozás tagja van. Tevékenységi körébe tartozik az élelmiszer kis- és nagykereskedelem, ruházati kis- és nagykereskedelem, iparcikk kis- és nagykereskedelem, ipari illetve egyéb tevékenység. A Coop-csoport mintegy 32 ezer embert alkalmaz, az egyik legnagyobb kistelepülési foglalkoztató. Országszerte megtalálható boltjainak száma meghaladja az ötezret. Tavalyi bevétele 440 milliárd forint volt, ami negyvenmilliárddal több az előző évinél. A fokozódó verseny ellenére a Coop-csoport megőrizte meghatározó piaci pozícióját a magyar élelmiszer-kiskereskedelemben, ahol a részesedése tíz és félszázalék.

Kiss Tamás térdel Kolonits helyén

Mára az is eldőlt, hogy a kedden elhunyt Kolonits György helyén a szintén csepeli Kiss Tamás térdel a kenuban Pekingben Kozmann Györggyel az 1000 méteres távon. A döntést Kozmann közös edzőjükkel, Ludasi Róberttel együtt hozta meg. Az ötszáz méteres versenyen az eddigi tartalék Sáfrán testvérek ? Mihály és Mátyás ? indulnak, akik az Eb-n szerezték meg olimpiai kvótájukat. Mindkét párostól tisztes helytállást vár Angyal Zoltán szövetségi kapitány. Most tényleg nem a győzelem lesz a fontos, hanem a részvétel!

Szóljon hozzá!