ZETApress

hírportál

Snowboardban profik vagyunk

A legjobb snowboardosaink meghódították Európát! Gyarmati Panka és Szigeti Viktor, a legeredményesebb magyar snowboardosok kimagasló teljesítményt nyújtottak az összesített Európa-kupán.

Míg Panka megnyerte a versenyt, addig Szigeti Viktor két versenyszámban is felállhatott a dobogóra: Big Air-ben második, Slope Style-ban 3. helyezést ért el. Az Ausztriában nevelkedő két nagy reménységünk, Gyarmati Panka és Szigeti Viktor folyamatosan bizonyít a nemzetközi porondon.

Mielőtt Murauban magyar bajnoki címet szereztek, Macedóniában, Bosznia-Hercegovinában és Szlovéniában egy hét alatt 3 Európa-kupafutamon vettek részt, majd a múlt hétvégi északi szomszédunknál, a szlovák Jasnán rendezett versenyen Panka megnyerte az összetett Európa Kupát, Szigi pedig Big Air-ben második, Slopestyle-ban pedig 3. lett.

Megállás továbbra sincs számukra, hiszen elindult a Snowboard Junior világbajnokság Valmalenco-ban, Olaszországban. Panka itt is jó esélyekkel indul, hiszen a szezonban már-már tökéletesre fejlesztette a hátra-szaltóját, és van még egy két meglepetés trükk is a tarsolyában, amivel bármikor előrukkolhat.

A verseny után pedig jön a World Rookie Finals, ahol Panka a januári World Rookie Fest-en szerzett győzelmével szabad kártyásként indulhat. Szigeti Viktor viszont csúnyán megsérült a legutóbbi szlovák versenyen: a medencecsontját ért nagy ütés következtében begyulladt egy fő ideg, ennek ellenére ő is elutazott Valmalencoba, Szigire még vár egy nagy megmérettetés az osztrák Hause Masters Big Air bajnokságon. Aztán jöhet a megérdemelt pihenés, amely már ráfér a fiatalokra.

Szóljon hozzá!