ZETApress

hírportál

Kajakosok Sevillában

Kameráék példaértékű munkát végeznek ? mondta el Storcz Botond. Szűk egyhétnyi portugáliai tartózkodás után múlt vasárnaptól Sevillában vendégeskedik a szövetségi kapitány. A szakember a kenusok után ezúttal a férfi kajak szakág és Fábiánné Rozsnyói Katalin csoportjának munkájába pillant bele.

Nem egészen egy hetet töltött el Storcz Botond szövetségi kapitány a Nelo hajógyártó cég bázisán, a portugáliai Aguieirában, ahol egy jelentősebb magyar kenuscsapat végzi a felkészülést az idei válogató versenyekre. A csoport magját Vécsi Viktor szegedi versenyzői adják, ám ezen a helyszínen edz Sarudi Pál, Sáfrán Mátyás és Sáfrán Mihály, valamint Solymár László sprinter csoportja is ? tudatta az MKKSZ.

A helyszín tökéletes a felkészüléshez, valóban minden technikai segítség a versenyzők rendelkezésére áll. Az idővel azonban nem voltam teljesen kibékülve, hiszen hűvösebb tavasz fogadta a srácokat, mint arra számítani lehetett ? mondta Storcz Botond. ? Bár a csapat meglehetősen vegyes, vagyis megtalálhatóak itt a legjobb ezres és kétszázas versenyzők is, egyelőre még mindenki közösen végzi az edzéseket, a specializálódást majd csak idehaza kezdik el a fiúk. Egyébként mindenki teljesen jól van, csak Vajda Attila hagyott ki egy napot egy kisebb hátprobléma miatt. A portugáliai tartózkodásom során megtekintettem az Aguieirától harminc kilométerre táborozó magyar csapat munkáját is. Paksy Tímea, Gyertyános Gergely, Széles Gábor, Nagy Peti és a többiek szintén kemény alapozó munkában vannak.

Storcz Botond Portugáliából egyenesen Sevillába, a kajakosok központi edzőtáborába utazott, ahol a férfi kajakcsapat és Fábiánné Rozsnyói Katalin csoportjának felkészülését felügyeli. ? Vasárnap óta vagyok Sevillában, és már két négyes edzésen is túl vagyunk a fiúkkal. Sokakat meglepett, hogy már hétfőn csapathajóba ültek a versenyzők, ám Sevillában pontosan az az egyik fő feladatunk, hogy előbbre lépjünk a négyessel kapcsolatban. Természetesen a végső összeállítás majd csak a válogató után derül ki, ám fontos, hogy addig is kísérletezzünk, összehangoljunk, ráérezzünk a legjobb lehetőségekre. A csapathajóból szinte biztos, hogy két versenyzőt kihagyunk, a világbajnoki ezüstérmes Vereckei Ákos és Kammerer Zoltán számára ugyanis az idén is az ezer páros a fő cél. Továbbra is tartom, hogy példaértékű munkát végez a két versenyző. Az egyes edzések során szinte mindig Kamera a leggyorsabb. És hogy mi a helyzet a lányokkal? Benedek Dalmáékat már láttam a vízen, a hét második felében pedig Kati nénivel közösen tekintem meg a csoport munkáját.

Szóljon hozzá!