ZETApress

hírportál

Talmáé a pole!

A magyar motoros az első napihoz hasonlóan remek teljesítményt nyújtott a második edzésnapon is a németországi Sachsenringen, adta hírül a WCC. A szabadedzésen vizes volt a pálya, Talmácsi feleslegesen nem kockáztatott, a 7. helyen végzett. Igyekeztek mielőbb megtalálni a vízre is a jó beállításokat, hiszen eléggé kiszámíthatatlan az időjárás, így nem tudni, hogy a versenyen mi lesz.

A második kvalifikációra teljesen felszáradt a pálya, a hőmérséklet ugyan jelentősen elmaradt tegnaphoz képest, de a versenyzőknek így is sikerült javítaniuk korábbi időeredményeiken. Talmának is. Folyamatosan hozta az 1.27-es köröket és 2 körrel a vége előtt bebiztosította elsőségét, ezzel megszerezte idei első pole pozícióját. Íme a rajtsorrend: 1. Talmácsi 1.27.552, 2.Smith 1.27.645, 3. Bradl 1.27.921, 4. Corsi 1.28.038.

Nagyon örülök, hogy sikerült megszereznem az idei első rajtelsőséget, jó újra érezni ennek az ?ízét? is. Kicseréltük a hátsó rugót, de időként még pumpált a motor hátulja, így ezen kell még finomítanunk, mert ezáltal a T4-ben értékes tizedeket vesztek. Ettől eltekintve összességében minden rendben van. Gyors voltam, és ami különösen jó, hogy nemcsak egy kör erejéig, hanem folyamatosan. Eddig a hétvége úgy alakult, mint tavaly ? nyilatkozta világbajnokunk a második időmérés után.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Két dobogós hely egyszerre

Szóljon hozzá!