ZETApress

hírportál

Talma ott folytaja, ahol abbahagyta

Tegnap délután érkezett meg Talmácsi Gábor a 10. VB futam helyszínére Németországba. A hétvégi versenyre elkísérte sportpszichológusa, dr. Vura Márta is, aki mentál-tréningekkel segíti a magyar motorost abban, hogy végig a maximumot tudja nyújtani, adta hírül a World Communication Company. Világbajnokunk legutóbb Assenben győzni tudott és a Német Nagydíjhoz is kellemes emlékek fűzik tavalyról, hiszen akkor fölényes rajt-cél győzelmet aratott, mely minden versenyző álma.

Ma 9 órakor kezdődött az első szabadedzés, melynek utolsó perceiben eleredt ugyan az eső, de túl sokmindent már nem befolyásolt a végén. Talma Stefan Bradl mögött a 2. helyen végzett. Az időmérőn azonban már nem engedett maga elé senkit. Végig magabiztosan, lendületesen motorozott és több alkalommal is hozni tudta az 1.28 alatti köridőket. Az 1. időmérő eredménye: 1. Talmácsi 1.27.623, 2. Smith 1.27.933, 3. Bradl 1.28.096, 4. Corsi 1.28.248.

Nagyon elégedett vagyok. Úgy érzem sikerült a tavalyi formámat hozni. Holnap kicseréljük a hátsó rugót, hogy még jobban forduljon az Aprilia, de ezen felül csak finomítgatunk kell, hiszen jók a bázis-beállításaink. Nagyon jó ritmusban tudtam végig motorozni, és bár a pálya nem tartozik a kedvenceim közé, jól ismerem a vonalvezetését és tavalyról szép emlékeim vannak. Ma nagyon meleg volt a kvalifikáción, holnapra azonban esőt mondanak, meglátjuk mi lesz, de az ideiglenes pole birtokában emiatt nem aggódok ? nyilatkozta Talma az első időmérés után.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Talmáé a pole!

Szóljon hozzá!