ZETApress

hírportál

Zsivótzky Gyula Emlékverseny Debrecenben

Újabb sikereket és a közelgő pekingi olimpia előtt újabb bíztató jeleket tudhat magáénak a Magyar Atlétikai Szövetség, miután délután aláírták az idei szabadtéri bajnokság névadójával, az UNIQA Biztosítóval kötött megállapodást. A hivatalosan is UNIQA Felnőtt Atlétikai Magyar Bajnokság, Zsivótzky Gyula emlékverseny néven kiírt esemény a jövő hét végén, július 19-20-án kerül megrendezésre a debreceni Gyulai István Atlétikai Stadionban.

Egy újabb mérföldkőhöz érkezett ma a Magyar Atlétika ? kezdte beszédét a kedd délutáni sajtótájékoztatón Dr. Schulek Ágoston, a Magyar Atlétikai Szövetség Elnöke. ? Az UNIQA támogatásával tovább tudjuk segíteni a hazai atlétikát, a versenyzési és felkészülési lehetőségeket és nem szabad elfeledkezni a pénzdíjakról sem, amit még a télen vezettünk be, és azóta minden felnőtt bajnokságon jutalmazni tudtuk élsportolóinkat. Debrecenben összesen négymillió forinttal kívánjuk jutalmazni a legjobbakat, ekkora összeget még soha nem osztottak szét hazai versenyzők között Magyarországon.

UNIQA Felnőtt Atlétikai Magyar Bajnokság

A tavaly elhunyt évszázad atlétájára, Zsivótzky Gyulára emlékező verseny, amit az IAAF volt Főtitkáráról, Gyulai Istvánról elnevezett stadionban rendeznek, nívós szponzori környezetet biztosít az UNIQA számára, és a MASZ tervei szerint a résztvevők is kiemelkedő eredményekkel rukkolnak majd elő. Ennek tükrében nyugodtan mondhatjuk, hogy a bajnokság nem csak nevében és díjazásában emelkedik ki a korábbiak közül.

Pars Krisztián dobogós helyen áll jelen pillanatban az idén elért eredmények rangsorában, míg Kővágó Zoltán korábban már belekóstolt az olimpiai pódium hangulatába és nagyon visszavágyik az első három hely egyikére. Zsivoczky Attila büszkélkedhet a legtöbb felnőtt éremmel a hazai aktív mezőnyből, míg Máté Gábor évek óta ott ólálkodik a döntőkben, elmondása szerint itt az idő, hogy éremmel térjen haza.

Mind a négy olimpiai éremesélyesünk ott lesz Debrecenben tíz nap múlva és megmutatják a közönségnek, hol tartanak a felkészülésben ? vette át a szót Mérei László a MASZ Szövetségi kapitánya. ? Miután a pekingi nevezés két nappal az OB után jár le, így sokaknak ez az utolsó lehetőség a szintteljesítésre, míg mások meg szeretnék erősíteni a már korábban elért szintjeiket, hogy meggyőzzék a MASZ vezetését; érdemes őket elvinni Kínába.

Elnökségi ülést is tartanak Debrecenben, ahol a MASZ vezetői eldöntik, ki képviselheti hazánkat az ötkarikás játékokon. Jelenleg húsz versenyző tervezhet úgy, hogy rajthoz áll az augusztus 8-án kezdődő nyári olimpián, ám ez a szám még két-három fővel gyarapodhat. A ?szintesek? közül előreláthatólag csak a gyaloglók illetve a maratonfutók nem lesznek ott a cívisvárosban, hiszen az ő számaikat máskor rendezik. A bajnokság második napjáról élőben közvetít az M1, így a várhatóan több ezer helyi érdeklődőn kívül az egész ország figyelemmel kísérheti olimpikonjaink utolsó hazai megmérettetését.

A sajtótájékoztatón szó esett a MASZ hosszú távú terviről is, többek között arról, hogy már megkezdődtek a tárgyalások egy saját üzemeltetésű 6-sávos fedett pálya létrehozataláról, valamint egy saját atlétikai stadionról is, ahol a válogatott edzései mellett újra nívós nemzetközi viadalokat, esetleg világversenyeket lehet majd rendezni.

UNIQA: az atlétika szolgálatában

Az UNIQA Biztosító Zrt. ma az egyik legdinamikusabban fejlődő biztosítótársaság Magyarországon. Az egészségmegőrzés és a megelőzés fontos pillérei a vállalat filozófiájának, ezért bővíti a vállalat az innovatív szolgáltatások köre mellett a sporttámogatói jelenlétét is. A Felnőtt Országos Atlétikai Bajnokság névadó szponzoraként az UNIQA az atlétika mellett is elkötelezte magát.

Július 19-én és 20-án rendezik a debreceni Gyulai István Stadionban a 2008-as ötkarikás játékok hazai atlétikai főpróbáját, amely egyben az utolsó szintteljesítési lehetőség is lesz. Az UNIQA Biztosító Zrt. által támogatott Felnőtt Országos Atlétikai Bajnokságot követően a Magyar Atlétikai Szövetség kihirdeti a Pekingbe utazó csapatot.

Az idei legnagyobb magyar atlétikai versenyen, a 113. alkalommal megrendezésre kerülő Országos Bajnokságon, amely Zsivótzky Gyula tiszteletére rendezett Emlékverseny is, a sportolók minden bizonnyal kivívják a cívis város elismerését. Atlétáink számos versenyszámban a világ élvonalába tartoznak, és az UNIQA büszke arra, hogy támogatásával hozzájárulhat kimagasló eredményeikhez.

Megtiszteltetés a számunkra, hogy egy nagy hagyományokkal rendelkező, nívós bajnokságot szponzorálhatunk. Bízunk benne, hogy a magyar atléták sikerrel veszik majd az akadályokat Pekingben ? mondta Othmar Michl, az UNIQA Biztosító Zrt. vezérigazgatója. ? Az UNIQA Biztosító elkötelezett a minőségi sport mellett, a 2008-as magyar olimpiai csapat felkészülését a Peking Klub kiemelt támogatójaként is segítjük.

Az UNIQA amellett, hogy szponzorként áll a magyar sportélet mögött, speciális, az egyes sportágakra szabott biztosítási védelmet is kínál, legyen szó akár síelésről, búvárkodásról, golfról vagy éppen biciklizésről.Az UNIQA szponzorációs tevékenységéről részletesen itt olvashatunk.

A vezérigazgató életéből sem hiányozhat a sport. Mint kérdésemre elmondta, többször állt rajthoz nemzetközi triatlon versenyen, utoljára 1995-ben Nizzában. Azóta is rendszeresen fut, úszik és kerékpározik. A drótszamárról gyakran nyergel át igazi pacikra, Gödöllőn három lova is van. Velük már többször indult hazai díjugrató versenyen.

Az UNIQA

A biztosító zrt. az alapítása óta eltelt több mint 18 esztendő alatt a magyar piac hatodik legnagyobb biztosítótársaságává vált. Több mint 400 ezer vállalati és lakossági ügyféllel és az egész országra kiterjedő értékesítési hálózattal rendelkezik. Tavalyi díjbevételük meghaladta a 66 milliárd forintot. 1990 óta van jelen Magyarországon, 2003 novemberétől UNIQA Biztosító Zrt. néven.

Céljuk, hogy ügyfeleiknek teljes körű szolgáltatást nyújtsanak olyan minőségben, amely mértékadó más biztosítók számára is. Vállalatuk az egyik vezető közép-európai biztosítócsoport, az UNIQA Group Austria tagja. Az UNIQA-csoport közel 16 ezer munkatárssal és üzletkötővel rendelkezik, díjbevétele tavaly meghaladta az 5,2 milliárd eurót. Fő tevékenységi területe Közép- és Kelet-Európa, ahol az évek során sok tapasztalatra tett szert, amely kiváló alapul szolgál a további dinamikus növekedéshez.

Szóljon hozzá!