ZETApress

hírportál

Hármas holtverseny a Formula?1-ben

Remek rajttal tört az élre a negyedik helyről Luis Hamilton a Brit Nagydíjon. A McLaren-Mercedes brit versenyzője öt körön át üldözte Kovaleinent, mire csapattársa belátta, hogy jobb a békesség. Jól is tette, hogy nem kockáztatott, mert a csapatérdek az egyéninél előrébb való. Az átvett vezetést aztán a brit végig megőrizte, míg csapattársa az ötödik helyen ért célba.

Második Nick Heidfeld lett a BMW-Sauberrel, míg a dobogó harmadik fokára a Hondás Barrichello állhatott. Negyedik Raikkönen (Ferrari), hatodik Alonso (Renault), hetedik Trulli (Toyota), nyolcadik Nakajima (Williams-Toyota) lett. A nyolc pontszerző helyen tehát hét istálló osztozott. A húsz indulóból 13-an értek célba a hatvan körös, 308 kilométeres futamon.

Egyéniben hármas holtverseny alakult ki az élen, mivel Hamilton, Massa és Ferraris márkatársa, Raikkönen egyaránt 48 pontot szerzett. BMW-s Kubica és Heidfeld 46 és 36, míg a Mercedeses Kovaleinen 24 pontot gyűjtött. Csapatban a Ferrarinak 96, a BMW-Saubernek 82, míg a Mercedesnek 72 pontja van. Folytatás két hét múlva a Német Nagydíjon.

Szóljon hozzá!