ZETApress

hírportál

Futamgyőzelem a szentélyben

A Holland Nagydíj második edzésnapja sem sikerült jól az Aspar Team számára, különösen Talmácsinak. Komoly beállítási gondokkal küszködtek, a bemelegítésre drasztikus változtatásokat terveztek, de a szombati nap esővel kezdődött. A warm up-ot Talmácsi Gábor magabiztosan, jelentős időkülönbséggel nyerte, így sokan elkezdtek bizakodni, hogy talán az eső szerencsét hozhat a magyar világbajnoknak. Azonban a verseny rajtára már felszáradt a pálya, és a 13. helyről közepes starttal kezdett Talmácsi.

Bradley Smith már a futam elején igyekezett meglógni és körről körre elhúzott a mezőnytől. Gadea motorja megadta magát, így ő kiállni kényszerült, vélhetően akkor sokak fejében megfordult, hogy nehogy megtréfálja a technika a magyar motorost is. Talma motorja szemmel láthatóan gyengébb volt ugyan, de bírta és a 3 bolyban küzdött, előzött, majd visszaelőzték. Aztán következett a fordulat! 13 körrel a futam vége előtt piros zászlóval leintették a versenyt, mert elkezdett esni az eső, adta hírül a World Communication Company.

Új rajt, új esélyek! Az izgalmak fokozásaként az égiek ismét csavartak egyet a dolgokon és elzárták az égi csatornákat. Talmácsi az új, 5 körre kiírt versenytávot a 11. helyről kezdte. Vezetési stílusán látszott, hogy anyait-apait belead és okosan darálja be az előtte haladókat. Az utolsó kört dobogós helyről kezdte, és a maximumnál is többet kihozva magából és motorjából hatalmas csatában megszerezte idei első futamgyőzelmét! (De kellett ez már!) Talma mögött Olive lett a második és Corsi a harmadik. A vb pontállása: 1. Di Meglio 141 pont, 2. Corsi 125 pont, 3. Olive 94 pont, 4. TALMÁCSI 93 pont.

Az első versenyen nem hittem volna, hogy felérhetek a dobogóra, de az új rajt új lehetőséget adott. A második rajt előtt állítottunk még a motoron, ami sokat jelentett, mert lényegesen jobb lett. Tudtam, hogy 5 kör van és egy különleges érzés kerített hatalmába. Éreztem, hogy van esélyem, és eszemben sem jutott elengedni ezt a lehetőséget. Nagyon kemény sprintet nyomtunk a végén, bejött a taktikám, fejben végig ott voltam és végre idén először győzni tudtam. Ezzel a 4. helyre jöttem fel az összetettben is! Nagyon boldog vagyok, nagyon kellett már mindenkinek ez az első hely. Köszönöm a csapatnak, a szponzoraimnak, a családomnak, a szurkolóknak! ? nyilatkozta Talmácsi Gábor a verseny után.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Talma ott folytaja, ahol abbahagyta

Szóljon hozzá!