ZETApress

hírportál

4RUN Félmaraton Debrecenben

Tíz országból neveztek a szombati Rotary Debrecen Félmaratonra ? tudtuk meg a tegnapi sajtótájékoztatójukon. Az előzetes nevezések alapján tíz ország, mintegy ötezer futója vesz majd részt szombaton, a Rotary Félmaraton elnevezésű utcai futóverseny távjain.

A debreceni verseny az idén életre keltett 4RUN Félmaraton sorozat első állomása. A cívisváros idén ünnepel: a futóverseny ? melynek fővédnöke Monspart Sarolta tájfutó világbajnok ? Debrecen mezővárosi rangra emelésének 650 éves évfordulóján debütál.

A március 12-ei futóversenyen egyéni és páros félmaratonon illetve 1361 méteres futás egyéni száma és csapatversenye alkalmával lehet rajthoz állni. A rövidtávú jótékonysági futás fődíja egy defibrillátor készülék, melyet az a csapat nyer, aki a legnagyobb létszámmal vesz részt a futóversenyen.

Az útvonal a Debreceni Nagyerdő Természetvédelmi Területén halad keresztül. A versenyzők végigfutnak majd a Nagyerdei Kultúrpark (Debreceni Állat- és Növénykert, Vidámpark) területén is; érintik a Csónakázó-tavat, a Stadiont, az Aquaticum Gyógy- és Fürdőközpontot, a Sportuszodát.

A félmaratonra 800-1000 főt várunk, a rövidtávra mintegy négyezer indulóval számolunk. Nagy örömünkre szolgál, hogy a sportrendezvényre 10 nemzet futói neveztek, valamint Magyarországon nem csak régiós szinten mozgatta meg szervezőmunkánk a futótársadalmat, hanem országos szintűvé nőtte ki magát: Szeged, Tatabánya, Szekszárd, Keszthely, Nagykanizsa és sok más város tekintetében. A csapatversenyre 26 együttes regisztrált, a helyszínen már csak egyénire lehet jelentkezni ? mondta Tóth Csaba szervező, a Tóth Könyvkereskedés és Kiadó Kft. tulajdonosa.

Orendi Mihály, a Sportcentrum Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője hozzátette, a Sportcentrum Kft., mint a sport és az atlétika elkötelezett híve, örömmel fogadta a kezdeményezést, hogy egy több ezer főt megmozgató sportrendezvénynek adhat otthont a futóverseny rajt- és célterülete és a versenyközpont kapcsán a Gyulai István Atlétikai Stadion és Edzésközpont. ? Külön öröm számukra az is, hogy az 1361 méteres futáson több száz Debreceni Sportiskolás gyermek is részt vehet ? hangsúlyozta az ügyvezető.

A debreceni verseny névadója a Rotary Club Debrecen. ? A Rotary 1.2 milliós tagságával a világon a legnagyobb civil szervezet. Magyarországon 44 klub működik, tagjainak száma 1000 fölötti. Működésünk vezérelve az önzetlen szolgálat; programjaink fókuszában a humanitárius jószolgálati tevékenység szerepel. Klubunk az elmúlt évtizedben több mint százezer dollárral tudta támogatni terveink megvalósítását a Rotary International és külföldi klubok közreműködésével.

Célul tűztük ki a világszerte népszerű és Magyarországon is egyre gyakoribb, nagy tömegeket megmozgató, városunkban hagyományteremtő futóverseny, az I. Rotary Debrecen Félmaraton megrendezését március 12-én. A verseny célja: egy rangos, sportszakmai szempontból értékes debreceni futóverseny bevezetése a hazai és nemzetközi futótársadalomnak, nagy tömegeket megmozgatni ? köztük iskolásokat és amatőröket ?, felhívni a figyelmet az egészséges életmódra, a sport fontosságára, közös tevékenységre, mozgásra inspirálni egészséges és fogyatékkal élő embereket, javítva egymás megértését, elfogadását ? no és a Rotary-mozgalom ismertebbé tétele ? foglalta össze Dr. Berecz György, a Rotary Club Debrecen elnöke.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Több ezren futottak | ZETApress

Szóljon hozzá!