ZETApress

hírportál

A jövő generációja motoron és autón

Nyüzsgő érdeklődés fogadta a Hungexpo területén megrendezett Motor Fesztiválon először bemutatkozó Next Generation Hungary SE 2011-es programját. A fiatal tehetségeket felkutató, támogató és utánpótlás nevelést hivatásának tekintő új egyesület fő profilja a motorsport.

Az egyesület az autó-, és bármely sport területről érkező tehetségeket is képes profi szinten eljuttatni a végső cél felé. A fiatal tehetségek ? Babonics Márk, Zádori Bálint és Győr Bálint ? mellett, az egyesület legfiatalabb profi versenyzői ? Árpás Rudolf, és Tomes Patrik ?, akik az idén már az ADAC német bajnoki sorozat 50cc-s Mini Bike kupasorozatában nemzetközi résztvevőkkel mérik össze tudásukat.

A sajtótájékoztató előtt Sebestyén Petivel is elbeszélgettem, miközben Lantai József fényképezett. Az ifjú motoros az áprilistól novemberig zajló hétfutamos Spanyol Bajnokságra készül. Igaz, a futamok között haza is kell jönnie, mivel két tannyelvű gimnáziumba jár, s csak két év múlva fog érettségizni. Az angol mellett olaszul is beszél, míg a spanyolt a második otthonában igyekszik elsajátítani.

Gyenis Áron és Gyenis Gábor a Sport 125-ös kétütemű kategóriában bontogatják szárnyaikat, míg a nemzetközi profi kategóriákban tervek szerint Sebestyén Péter a MOTO3-as, Chrobák János pedig a MOTO2-es kategóriában indulnak a Spanyol Bajnoki sorozatban. A kiváló versenyzőket egy csillogó szemű hölgyversenyző: Kis Viktória ékesíti, aki macskakörmeit nem kímélve már 2010-ben megmutatta mire képes, s idén az egyesület keretein belül folytatja előmenetelét.

A pezsgő lendülettel, fiatalos akarattal, és egyszerre dobogó szívvel-lélekkel összetartó egyesület egyik pillérje Stefano Favaro, aki a motorsport területén megszerzett összes tapasztalatával, és kapcsolatával áll az egyesület mögött. Fia: Roberto Favaro Sebestyén Péter menedzselése mellett szintén foglakozik az egyesülettel, míg Sebestyén Ferenc, az egyesület elnöke, Tütős Zoltán elnökhelyettes és Chrobák János szakágvezető végzik a vezetői és utánpótlás neveléssel kapcsolatos feladatokat. A rendkívüli összefogás gondolkodásmódját, és szemléletét jól tükrözi szlogenje: …vezesd a jövődet…

A GP3 a száguldó cirkusz előszobája

A tavaly nyáron a Hungaroring közönségét is elbűvölő fiatalember, Kiss Tamás sosem titkolta, titkos vágya, hogy ő lehessen a második magyar F1-es pilóta, éppen ezért mindenképpen a száguldó cirkusz előszobájának tartott GP3-as szériába szeretett volna bejutni. Most, úgy tűnik, egy lépéssel közelebb jutott álmai megvalósításához, hisz immár egy igazán profi menedzser Stefano Favaro segíti a munkáját.

A feladat immár adott kettejük számára. Amíg Tamás a pályán bizonyít, addig újdonsült menedzsere az eredményes versenyzéshez elengedhetetlenül szükséges nyugodt hátteret biztosítja. ? Nagyon izgatottan várom a közös munkát, és bízom abban, hogy rövidesen sikerül Stefanónak megegyeznie a szerződtetésemről ? árulta el Kiss Pál Tamás.

Stefano Favaro elárulta, a francia Tech1 Racing szeretné megszerezni a magyar versenyzőt, aki a legutóbbi teszteken egy eset kivételével mindig gyorsabbnak bizonyult az istálló már szerződtetett két pilótájánál. ? Még kemény tárgyalások várnak rám, de őszintén remélem, rövidesen megegyezünk a csapattal. Nem titok, mindkettőnk végső célja az, hogy Tomi legyen a második magyar Formula?1-es pilóta. Hiszek ebben, mert azt vallom, csak az lehet sikeres az életben, aki merész célokat tűz ki maga elé, és ennek rendel alá mindent. Nekem már egyszer sikerült valaki álmát beteljesítenem, mint menedzser, most kaptam én is egy második esélyt ? tette hozzá a menedzser.

Szóljon hozzá!