ZETApress

hírportál

Rekordnevezés Szegedre

Majdnem 30 ország nevezett már a MOL Kajak-kenu Világbajnokságra. Március elsején, 169 nappal az esemény rajtja előtt már elérhető a szegedi MOL Kajak-kenu Világbajnokság magyar nyelvű honlapja ? tudatta az MKKSZ.

A magyar nyelvű weboldalon hasznos információkat találnak az érdeklődők, a szurkolók és az újságírók a versennyel kapcsolatban. A következő hónapokban a szerkesztők figyelemmel kísérik a magyar és a külföldi sportolók felkészülését, illetve beszámolnak a világbajnokság szervezésével kapcsolatos legfontosabb információkról.

A MOL Kajak-kenu Világbajnokság honlapján már olvasható Dr. Schmitt Pál köztársasági elnök köszöntője, aki a világbajnokság fővédnöke, valamint Dr. Baráth Etele szövetségi elnök és Dr. Botka László szegedi polgármester köszöntője.

A Magyar Televízióval és a nemzetközi tv-társaságokkal egyeztetve kialakult a világbajnokság döntőinek programja. Ezek szerint pénteken 16 órától az 1000 méteres, szombaton 14 óra 30 perctől az 500 méteres, míg vasárnap 12 óra 30 perctől a 200 méteres számokban csatáznak az érmekért a világ legjobb kajakosai és kenusai.

A külföldi versenyzők, csapatvezetők, szurkolók és újságírók az angol nyelvű honlapon kapnak információt a világbajnokságról. Az elmúlt hetekben már majdnem 30 ország adta le nevezését, ami rekordnak számít közel fél évvel a világbajnokság kezdete előtt. A MOL Kajak-kenu Világbajnokság augusztus 17-e és 21-e között lesz Szegeden, ez az év legfontosabb hazai sporteseménye. Több mint 90 ország kétezer versenyzője a világbajnoki érmek mellett azért is küzd majd, hogy kvalifikálja magát a 2012-es londoni olimpiára.

Szóljon hozzá!