ZETApress

hírportál

Eb Svájcban és Ausztriában

Tegnap este Bázelben elkezdődött a 23 napos fociünnep. A svájci nyitómérkőzésen a házigazdák 1:0-ra kaptak ki a csehektől. Utána Genfben a portugálok 2:0-ra verték meg a törököket. Ma este az osztrák oldalon is útjára indul a labda. Bécsben a házigazdák a horvátokkal játszanak, melyet követően Klagenfurtban a lengyelek a németekkel csapnak össze.

Talma megint dobogós lett

A hetedik rajtkockából indult Talmácsi Gábor a délelőtti Katalán Nagydíjon, a 125-ös géposztályban. Világbajnokunk fokozatosan rukkolt előbbre, s az összetettben vezető francia Meglio és az élről rajtoló spanyol Espergeno mögött a dobogó harmadik fokára állhatott.

Hamilton rajtol az élről

Este rajtolnak a Formula?1-ben a Kanadai Nagydíjon az autósok. Az első hat rajtkockát Hamilton (McLaren-Mercedes), Kubica (BMW-Sauber), Raikkönen (Ferrari), Alonso (Renault), Rosberg (Williams) és Massa (Ferrari) foglalhatja el.

Nehéz feladat lesz

Mindössze 33 páros jelent meg a rajtdobogón a Szombathely Rallye-n, a hiányzók között van a Szommer ? Hosszu, valamint a Medvecz ? Medvecz kettős. Előbbieknek a verseny előtt két nappal tönkrement a motorjuk, utóbbi páros pedig útban Szombathely felé összetörte a szervizautót és a versenyautót is, így el sem jutottak az átvételekre, tudtuk meg a Navigátor Médiaügynökségtől.

A szombati pályabejáráson az eső feláztatta a pályákat, amelyek így nagyon csúszóssá, sárossá váltak, a versenyzők szerint nem sok remény van, hogy holnapra javuljon a helyzet. Nyilatkozatok a pályabejárás után:

Kondor Lajos ? Dara Róbert (Peugeot 106, N2): A pályák már a délelőtt folyamán olyan rosszak voltak, hogy csak egyszer tudtunk végigmenni rajtuk. A gyorsaságik nagyon csúszósak, sarasak. Igazából csak szeretnénk élvezni, hogy versenyezhetünk ? bár vezetjük a bajnokságot,? a pontok sem számítanak nekünk. Már az is megfordult a fejünkben, hogy hazamegyünk, még nem tudjuk mi lesz holnap, ugyanis nincs megfelelő gumink, a mieink teljesen alkalmatlanok ezekre a pályákra.

Németh ?Apu? Imre ? Németh Fruzsina (Renault Clio Williams, A7): Nagyon csúszósak a gyorsasági szakaszok, ráadásul mindkét oldalon tele vannak tuskókkal, így nagyon pontosan kell menni, mert komoly károkat okozhatnak. A második gyorsasági egyáltalán nem nyerte el a tetszésünket, semmi élvezet nincs benne.

Órai Balázs ? Farkas Gábor (Suzuki Swift GTi, A5): Nekem kimondottan tetszenek a gyorsasági szakaszok, igazi rali pályák, bár a második nem a legjobb, de mindenkinek ezeken kell menni és itt kell a legjobbat kihozni magunkból. Szerencsénkre vannak megfelelő gumijaink, csak a legjobat kell kiválasztanunk. Nagyon szeretnénk az első háromban végezni.

Gál Attila ? Lencsés Tamás (Suzuki Swift Sport, N2): Még soha nem jártunk ezeken a pályákon, nekem nem is tetszenek. Dicsérték, hogy milyen jó minőségű murván megyünk majd, én nem látom mi a jó ezekben. Holnap nagyon sok függ majd az esőtől, és az lehet a gyorsabb, aki többet mer kockáztatni féktávokon.

Menyhárt Gábor ? Gál Zoltán (Skoda Felicia, A5): Érdekes lesz az első osztály után menni, de nekem is, és a Skodának is fekszenek a saras, csúszós pályák. Egyáltalán nem bánom, ha esik az eső. Az első gyorsasági nagyon jó tempós, a második szakaszon kialakult mély nyomok miatt szükség lesz az autó magasságának állítására.

Szecsődi Norbert ? Virág Csaba (Opel Corsa GSi, A6): Rossz minőségűek a pályák, ezek már a veszprémi lőtérhez hasonlítanak. Nehéz lesz menni rajtuk, sokkal jobbra számítottunk a hallottak alapján. Holnap óvatosan fogunk menni, mert nincs ide való gumink, be kell osztanunk a napot és célba kell érnünk.

Szóljon hozzá!