ZETApress

hírportál

Mátrai hó

Megérkezett a hó a hétvégi Magyar Snowboard Kupafutamhoz! A Burn és Magyar Snowboard Szövetség idei, sorban következő harmadik kupafutamán a Mátraszentistváni Síparkban minden jel szerint friss hóban állnak rajthoz a versenyzők.

Február 19-én, szombaton 10 órától GS (Giant Slalom) indul, 13 órától pedig a freestyle versenyzők mérik össze tudásukat a Big Air-en. 20-án, vasárnap a legszebb trükköké lesz a főszerep. Bár az utóbbi időszak nem kényeztetett el bennünket hóval, mára virradóan intenzív havazás kezdődött a Mátrában és most már semmi sem befolyásolja a hétvégi Burn Mátra Open & Billabong Style Matsterz megrendezését ? remélik a szervezők.

A verseny szervezői és a pálya üzemeltetői folyamatos munkával ideális körülményeket teremtenek a Síparkban. Bár az eddig esett kevés hó miatt az eredetileg tervezett parallel olimpiai versenyszám helyett Giant Slalom indul, a színvonalas verseny garantált a Mátra jelenleg legstabilabban üzemelő síterepének legmeredekebb, fekete-piros pályáján.

A változó intenzitású hóeséssel, a stabil mínusz fokokkal, a folyamatos ágyúzással ? több tízezer köbméter hó került a Síparkra ? és a mesterséges hóval minden adott az év egyik legnagyobb snowboard eseményhez. Reméljük, hogy a hétvégén tökéletes körülmények fogadják a versenyzőket és a látogatókat a Burn Mátra Openen, amelynek második napján, vasárnap 12 órakor a trükkök nagymesterei mérettetnek meg egy új versenyszámban, a Billabong Style Masterzen!

A legstílusosabb és legszebb trükkök kivitelezői mesterfokozatot kapnak. A Style Masterz újdonság a magyar snowboard versenyek palettáján, ahol a hangsúly teljes mértékben a stíluson van. Célunk nem más, mint megtalálni a stílus mestereit, akiket mester fokozattal honorálunk. A versenyen 10 trükköt kell végrehajtani, amelyeket külön-külön értékelünk, és az arra érdemeseket mesterfokozattal honorálunk.

A trükköktől nem kell megijedni, nem lesznek 720-ak, vagy 900-ak, azt viszont mindannyian tudjuk, hogy egy szép method-ot húzni koránt sem olyan egyszerű. Bíráink árgus szemekkel figyelnek majd, hogy az adott trükk mesterfokozatát csak az igazán rátermettek kaphassák meg. Az egyszerű trükkökért cserébe letisztult mozgást, egyediséget és kreativitást várunk cserébe.

Tarts velünk és gyűjtsd be minél több trükkből a mesterfokozatot. Mutassuk meg, hogy a snowboard elsősorban a stílusról és az egyéniségről szól! A legtöbb mesterfokozatot gyűjtő rider-t negyvenezer forinttal és a STYLE MASTER 2011 címmel díjazzuk. Várunk mindenkit Mátraszentistvánon a Síparkban, a Burn Mátra Open-en! ? mondták a szervezők.

Szóljon hozzá!