ZETApress

hírportál

Jutalom-vacsora Talmával

Véget ért a Dreher Sörgyárak által szervezett Önismereti játék nyereményjátéka, a Te is lásd tisztán tetteid, mely hatalmas érdeklődés mellett zajlott 2010. augusztus és 2011. január között ? tudtuk meg Jani Kingától.

A Dreher Sörgyárak Önismereti játékán az ország különböző sarkából, mintegy 15 ezren vettek részt. A fődíj egy exkluzív vacsora a sörgyár Felelős Alkoholfogyasztás Programjának arcával, Talmácsi Gábor motoros világbajnokkal. A szerencsés nyertes és három meghívottja február 10-én, csütörtökön élvezhette a világhírű sportoló társaságát.

A szegedi Ábrahám Péter Talma-rajongó, 2005 óta követi figyelemmel a pályafutását. Éppen ezért nagyon örült, amikor értesült az önismereti játékról és a fődíjról. Azonnal szólt barátainak is, hogy ők is regisztráljanak, éljenek a lehetőséggel. Így mindannyian játszottak, és annál jobban örültek, amikor megtudták, hogy közülük került ki a nyertes. A nem mindennapi, exkluzív vacsorára Péter feleségével, öccsével, és egy barátjával érkezett. Mint kiderült, minden évben kiutaznak Brnoba, hogy személyesen is szurkoljanak Talmának.

Örültél, amikor megtudtad, hogy Te nyertél?

Őszintén szólva, el is feledkeztem a sorsolási időpontról. Úgy gondoltam erre a játékra, hogy na, most se nyertem, de azért megnézem a honlapon, hogy mi is lett a végeredmény. Ekkor kaptam az értesítést a Dreher Sörgyáraktól, hogy én lettem a győztes és egyben megkérdezték, hogy vállalnám-e az utat Budapestre. Szerintem még a kérdést sem fejezték be, amikor örömemben rávágtam, hogy hát persze, bármikor.

Miért tartottad fontosnak kitölteni az önismereti játék kérdőívét?

Ahogy megláttam a játékot, rögtön szimpatikus lett, hiszen az alkoholfogyasztással kapcsolatban hasonló elveket vallunk, mint amit a játék is képvisel. Nagyon tetszett, hogy rendszeresen kaptunk értesítést a játék újabb fordulóiról, így nem felejtettük el kitölteni az aktuális kérdőíveket. Ráadásul hasznos információkat tudtunk meg, például azt, hogy mitől fájdul meg az ember feje az alkoholfogyasztás után.

Milyen érzés Talmával személyesen találkozni?

Én és az öcsém egyszer már találkoztunk Talmával személyesen, amikor egy jótékonysági árverésen, a 2009-es szezonban viselt sisakjára, a csizmájára és a kesztyűjére lehetett licitálni. A licit végül úgy alakult, hogy mind a sisakja, mind a kesztyűje hozzám került. A tárgyakat személyesen adta át az árverés végén, ami akkor hatalmas élmény volt. Arra számítok, hogy a mostani találkozás legalább ekkora hatással lesz rám, és ki tudja, talán még Talma is emlékszik az akkori találkozásunkra.

A vacsora jó hangulatban telt, Talma nagyon élvezte rajongóinak társaságát. Örült, hogy ilyen sokan jelentkeztek az önismereti játékra. ? Mit szólsz ahhoz, hogy ilyen nagy volt az érdeklődés az önismereti játék iránt és több mint 14500-an töltötték ki a tesztet?

Ez várható volt, mert a Dreher Sörgyárak nagyon komolyan veszi a Felelős Alkoholfogyasztás Programot. Nekem az a feladatom, hogy ezt a programot még jobban népszerűsítsem, és nagyon jól érzem magam a nagykövet szerepében. Nagyon örülök annak, hogy segíteni tudunk az embereknek, hogy tükröt tarthatunk eléjük, és hogy kipróbálhatják magukat egy ilyen teszten. Úgy gondolom, hogy ez a program azért is nagyon fontos, mert megmutatja nekünk, hogy minden tettünkért felelősek vagyunk, ezért nagyon meg kell gondolnunk, hogy mit teszünk, vagy mit iszunk.

Személyesen milyen visszajelzéseket kaptál a játékról?

Sok visszajelzést kaptam a játékkal kapcsolatban. A saját weboldalamon, a talma.hu-n például van egy fórum, ahol külön topik nyílt, aminek a játék a témája. Itt mindenki nagyon pozitívan nyilatkozott a programról. Éttermekben is gyakran találkozom a saját arcommal: sokszor látom a Felelős Alkoholfogyasztás Program hirdetését, ahol a saját sisakommal nézek szembe és alatta ott szlogen: Te is lásd tisztán a tetteid! Erről is csupa jó reakció érkezett vissza hozzám. Szóval nemes feladat részt venni a programban és megtiszteltetés, hogy én lehetek az arca.

Mi lesz a következő szezonban?

Most nagyon képlékeny a helyzet, amikor óráról-órára változik minden. Egyszer már magasra tettem a mércét és mindenki azt várja tőlem, hogy nyerjek, így bármilyen ajánlatot nem fogadhatok el. De a szezont kihagyni sem szeretném, biztos vagyok benne, hogy a végén megszületik a mindenki számára jó megoldás.

A játékról

A Dreher Sörgyárak önismereti játékát a többség informatívnak, hasznosnak, és életszerűnek minősítette. Arra a kérdésre, hogy melyik üzeneteket erősítenék a játék során szerzett tapasztalataik alapján a társadalomban, kimagaslóan a Ne igyunk, ha vezetünk! és az Ésszel inni, vagyis a kulturált és mértékletes alkoholfogyasztás kapta a legtöbb szavazatot.

A Felelős Alkoholfogyasztás program részeként a Dreher Sörgyárak egy véralkoholszint kalkulátort is kifejlesztett, amely az önismereti játékhoz hasonlóan, nagy sikert aratott. A normál díjas SMS-ért az erre alkalmas telefonokra letölthető kalkulátor MFlyer kampány keretében több mint 17 ezer személyez jutott el, míg Bluetooth kampány során 23 vendéglátóhelyen 2000 érdeklődő töltötte le mobiltelefonjára és próbálta ki az alkalmazást. Az önismereti játékkal, és a véralkoholszint kalkulátorral kapcsolatos további információk idekattintva, valamint a Facebook-on, az Ésszel iszom profilon érhetők el.

Szóljon hozzá!