ZETApress

hírportál

Leszakadt az Újpest

Csökkentek a lilák bajnoki esélyei a Soproni Ligában. Az újpestiek péntek este a Megyeri úton 3:1-re kikaptak a győriektől. A Rába partiak így két pontra közelítették meg a harmadik helyen álló Újpestet, s a hátralévő két fordulóban akár helyet is cserélhetnek.

A két éllovas tegnap begyűjtötte otthon a kötelező három pontját. Délután a Debrecen 3:0-ra verte a Fehérvárt, míg este az MTK 5:1-re a Tatabányát. A további három meccsen döntetlen született: Kaposvár-Nyíregyháza 1:1, Diósgyőr-Paks és ZTE-REAC egyaránt 3:3. A szabadnapos Siófok játék nélkül kapta meg 3:0-lal a három pontot, míg hétfőn a Honvéd a Vasast fogadja Kispesten.

Az NB II-ben eldőlt a feljutás. Nyugaton a Haladás 4:0-ra verte a Soroksárt, keleten a Kecskemét 5:0-ra Újbudát, így mindkét otthonjátszó csapat két fordulóval a vége előtt behozhatatlan előnyt szerzett üldözői előtt. Nyugaton a második helyezett Felcsút játszhatna osztályozót a feljutásért, de elnökük ? Orbán Viktor ex-miniszterelnök ? jobban érzi magát ? legalábbis a focipályán ? a második vonalban. Keleten a Fradi elméletileg még lelökheti a Szolnokot a második helyről, de erre kevés az esély. Ők csak ma játszanak.

Talma a második vonalban

Csak a nyolcadik helyről rajtolhat Talmácsi Gábor a ma délelőtti Francia Nagydíjon. Igaz, a pénteki naphoz gépest ez is jelentős előrelépés, mert a sorozatos motorhibával küszködő versenyzőnk az első időmérő edzésen csak a 11-ik lett a 125-ös géposztályban. A tavaly oly sikeres Apriliát újabbra cserélte, de ez folyton elromlik. Mégsem kapja vissza a tavalyit, mert a gyártó cég egy újabb csodagép kikísérletezésén fáradozik.

Szóljon hozzá!