ZETApress

hírportál

13-ik EB az MTV-n

Egy hónap múlva kezdődik a Foci EB. Az ausztriai és svájci helyszínekről az MTV közvetít majd. Mind a 31 mérkőzést élő adásban követhetjük a képernyőn június 7-től 29-ig, tudtuk meg a Dohány utcai Champs Sport Pub-beli sajtótájékoztatón.

A négy-négy osztrák és svájci városból a Telesport négy riportere jelentkezik, tudtuk meg Schulek Csaba főszerkesztőtől. Egri Viktor Bernből és Genfből, Gundel Takács Gábor Innsbruckból és Klagenfurtból, Somos Ákos Bázelből és Zürichből, míg ikertestvére: Zoltán Salzburgból és Bécsből jelentkezik. A legtöbbet Gundi utazik a két helyszín közt, míg a többiek viszonylag kevesebbet autóznak majd.

A csoportmérkőzések első két fordulójában este 6-kor és háromnegyed 9-kor kezdődnek a mérkőzések, míg a tévéközvetítések már fél-, illetve negyedórával korábban. A stúdióban két vegyes páros ? Zelinka Ildikó és Deák Horváth Péter, illetve Mérei Andrea és Török Olivér ? kommentálja felváltva az eseményeket. Mellettük két ex-kapitány Péter ? Bozsik és Várhidi ?, valamint a 25-szörös válogatott Bánfi János segít eligazodni a látottakon. A szerkesztésért Maurer Ferenc és Balogh Ernő felel.

A harmadik fordulóban a bundázások kivédése miatt egyszerre kezdődnek a meccsek. Az érdekesebbet az m1, az unalmasabbat az m2 adja élőben, de mivel ez utóbbit nem tudja mindenki fogni, az m1 ezt is leadja rögvest a saját meccse befejezését követően. Másnap reggel 9-kor és délután 2-kor ezeket is ? mint a csoportküzdelmek többi mérkőzését ? megismétlik az m1-en.

Nem csak a Telesport, de a Híradó és az Este is kitelepül az EB helyszíneire, s egy hónapon át onnan látjuk-halljuk majd a híreket. Nem politikai műsorokat sugároznak, hanem a fesztiválhangulatot, meg persze a gazdasági, kulturális érdekességeket mutatják majd be ? fogalmazta meg Kert Attila hírigazgató. A döntő napján, június 29-én Bakos Piroska műsorvezető és Kiszel Barbara operatőr Bécsből jelentkezik. A női páros az EB idején női szemmel fogja bemutatni az ausztriai történéseket. További érdekesség még, hogy addigra elkészül új hírportáljuk, mely az Interneten élőben teszi élvezhető élménnyé a mérkőzéseket. Ez utóbbiról Mucsi Csaba, az újmédia főszerkesztője beszélt.

A sajtótájékoztatón azt is megtippelhettük, hogy a legutóbbi döntőt hányan nézték legalább egy percig Magyarországon, az MTV műsorán? A helyes válasz hárommillió-kilencszázhetvennégyezer néző volt, mely eltalálójának egy futball-labdát ért. Az MTV által egy hónap múlva közvetítésre kerülő 13-ik EB is bizonyára hasonló nézettséget eredményez. A szerkesztők-riporterek utána sem ülhetnek a babérjaikon, mert ők fogják közvetíteni augusztus 8-tól 24-ig a pekingi olimpiát is.

Beoltják az újságírókat

A Magyar Kullancsszövetség a Futball Eb-re utazó minden sportújságíróknak ingyenesen biztosítja a kullancs terjesztette agyvelő és agyhártyagyulladás elleni védőoltást. Feltétel: igazolnia kell az újságíróknak a leközlő médium közreműködésével, hogy valóban a Futball EB helyszínéről fognak tudósítani. Jelentkezni május 20-ig itt lehet.

Szóljon hozzá!