ZETApress

hírportál

Célközelben, Afrikában

Szenegálban a 6. Budapest?Bamako Rallye mezőnye. Nincs változás az élbolyban. Szerdán újabb határátkelés várt a hatodik BBR résztvevőire: Mauritániából Szenegálba léptek át. A hosszúra nyúlt nap végén a cél Dakar közelében, a legendás Rózsaszín-tó mellett volt.

A mezőny itt töltötte az éjszakát. A jelenlegi, nem hivatalos eredmények szerint az élbolyban nincs változás, a Turjányi ? Nagy duó vezet a Drink Team és a szlovák Raid Adventure Team előtt ? tudtuk meg Kónya Ritától. Pityu, a világ legkisebb embere a jelek szerint vonzza a kalandokat: Mauritániában kis híján letartóztatták tiltott fegyverviselésért, most pedig egy kígyó marta meg. Szerencséjére épp ott voltak a verseny orvosai, akik azonnal elsősegélyben részesítették. Pityu a körülményekhez képest jól van.

Jó hír, hogy az Agadirban három váltócserén túlesett hullaszállító folytatni tudta a versenyt. A három norvég mérnök teljes gőzzel eredt a mezőny után, és estére már a szenegáli határ közelében jártak. Ha minden jól megy, ma este már a többi Bamakóssal együtt táborozhatnak. Ma reggel a Rózsaszín-tó mellett egy olyan speciális szakasz várt a mezőnyre, amely korábban a Dakar programjában is szerepelt. Hivatalos eredménylista az esti órákban várható.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Kígyómarás Afrikában | ZETApress

Szóljon hozzá!