ZETApress

hírportál

Rajt-célgyőzelem Barcelonában

Kettős Ferrari siker született Barcelonában, a Spanyol Nagydíjon. Az első rajtkockából induló finn Raikkönen a 66 körön keresztül végig vezetett, míg másodikként a mögüle induló bahreini győztes brazil Massa ért célba. Harmadik az ötödik helyről rajtoló brit Hamilton lett. Alonso, a hazaiak üdvöskéje Renault-jával a 34-ik körben kiesett.

Pontszerző helyen végzett Kubica (BMW), Webber (Red Bull), Button (Honda), Nakadzsima (Williams) és Trulli (Toyota). A hatodik helyről induló finn Kovaleinen Mercédesze a 22-ik körben bal első defektet kapott, s frontálisan a gumifalba rohant. Hamilton márkatársát mentőhelikopter szállította nyakrögzítőben kórházba. Mivel a karját tudta mozgatni, így a csigolyatörés kizárható. Az orvosok döntik majd el, hogy elindulhat-e két hét múlva a Török Nagydíjon.

Kikaptak a Honvédok

Szombat délután a Honvéd öregfiúk 3:3-as félidő után úgy kaptak ki 6:4-re a ?94-es világbajnok braziloktól, hogy 4:3-ra még ők vezettek. Ezt a meccset is a 14 évvel ezelőtti vb-döntőhöz hasonlóan Puhl Sándor vezette.

Tegnap az MTK nyert Kispesten a Soproni Liga 25-ik fordulójában, így három pont előnnyel továbbra is az élen maradt. Két vetélytársa közül a Debrecen a Szőnyi úton verte 2:1-re Tatabányát, míg az Újpest játék nélkül kapta meg 3:0-lal a három pontot. Otthon verte a Vasas 1:0-ra az Egerszeget, 2:0-ra Nyíregyháza a Siófokot és 3:0-ra Fehérvár a Paksot. Két döntetlen is született: Győrből 2:2-vel a Kaposvár, míg Sopronból 5:5-tel a REAC-tól a Diósgyőr távozott.

A második vonalban is győztek az éllovasok. Keleten Kecskeméten 3:0-ra vesztett Baktalórántháza, Szolnok 4:1-re kapott ki a BKV-Előre, míg a Fradi Mezőkövesden nyert 3:0-ra. A zöld-fehérek hátránya így továbbra is nyolc pont a kiskunokkal, négy a nagykunokkal szemben. Nyugaton a Haladás 1:0-ra verte Pécset, a Felcsút 3:1-re Pápát, míg Ajkán 5:1-ra kapott ki a Gyirmót a 24-ik fordulóban.

Szóljon hozzá!