ZETApress

hírportál

Sosem látott másodperc-párbaj!

Csütörtöki felzárkózása után a pénteki első, 157 kilométeres szakaszt Carlos Sainz 28 másodperces előnnyel nyerte meg, így a reggeli 22 másodperces hátrányát egy 6 másodperces előnyre cserélte Peterhansellel szemben! Nani Roma technikai problémák miatt megállt a szelektív 90. kilométerénél. A kamionok versenyében a versenyzők kérésére ma is csak egy szakaszt rendeznek meg; az első szelektívet Hans Stacey nyerte, aki így már közel 32 perccel vezet Van Gingel, és közel 50 perccel Loprais előtt.

A verseny utolsó szakasza előtt a mezőny pontosan ugyanazt a napot teljesítette, mint amit tegnap, és minden kategóriában hatalmas küzdelmek alakultak ki a jobb helyekért. Az autóknál az első Közép-Európa Rally egy hihetetlenül izgalmas versengésbe fordult át az első helyezett Carlos Sainz (VW) és a második Stéphane Peterhansel (Mitsubishi) között.

A motorosoknál az összetettet vezető David Casteu (KTM) egyedül a legnagyobb riválisára, a chilei Francisco Lopez-re (KTM) koncentrált, és végül az ötödik helyre motorozta be magát a mai nap, 4 perc 28 másodperces előnnyel a második helyezett mögött. A mai napot a francia Cyril Despres (KTM) nyerte, akinek ma nem kellett az élről indulnia, és így jobb időt is tudott elérni, összetettben pedig feljött a harmadik helyre két perccel Alain Duclos (KTM) elé. A szlovák Katrinak (KTM) ma ismét egy jó napot tudhat maga mögött, aki mindent megtett a szakaszgyőzelmekért, de végül mindkét szelektíven a második lett Despres mögött. A quadoknál nem történt változás, az összetettben továbbra is a francia Hubert Deltrieu (Polaris) vezet honfitársa, Christophe Declerck (Yamaha) előtt, közel 44 perces előnnyel.

A mai, utolsó előtti szakasz az autóknál eredményezte a legnagyobb küzdelmet Stéphane Peterhansel (Mitsubishi), és a spanyol Carlos Sainz (VW) között. A francia reggel 22 másodperces előnnyel vágott neki a napnak, de az első szakaszon 28 perccel Sainz mögött végzett, és ezzel átadta vezető pozícióját a ?Matadornak?. A VW-es versenyző elsőként indult a mai szakaszon, és úgy versenyzett, mint a legszebb WRC-s éveiben, és 40 másodperccel meg is előzte a Dakar királyát. 9 óra 40 perc autózás után, és 150 kilométerrel a vége előtt Peterhansel csupán 18 másodperccel van lemaradva Sainz mögött! A pirosak és a kékek közötti küzdelem nem csak az első helyért, hanem a dobogó harmadik fokáért is zajlik, mivel Depping, és a negyedik Alphand között mindössze 7 másodperc a különbség! Végül a kamionoknál még mindig Hans Stacey (MAN) vezet. A holland versenyző tovább növelte előnyét az összetettben, már 31 perc 41 másodperccel vezt Wulfert Van Ginkel (Ginaf)és 49 perc 23 másodperccel a cseh Ales Loprais (Tatra) előtt.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » David Casteu és Carlos Sain nagy győzelme

Szóljon hozzá!