ZETApress

hírportál

Csökkenő különbségek a ralin

A keddi hazaérkezést követően Magyarországon ismét a gyorsaságé lett a főszerep a szerdai szakaszokon, amelyeken megkeveredtek a lapok az összetettben, és a versenyzők között lecsökkentek a különbségek, tudatta a Navigátor Médiaügynökség.

Cyril Despres uralta a motor kategóriát egész nap, mivel az első, hatvan kilométeres szakaszon két perces előnyre tett szert. A francia versenyző több helyet lépett előre az összetettben, és jelenleg a 4. helyen áll 11 perccel lemaradva David Casteu mögött. Nagyot esett a második szakaszon David Casteu (KTM), de még mindig az élen áll a Central Europe Rally motoros kategóriájában. Őt a sorban a szlovák Jaroslav Katrinak (KTM) és s chilei Francisco Lopez követi. Fantasztikus versenyt vívott egymással a quadok vezető pozíciójáért a szakaszokon a román Palul Razvan Irimescu (Polaris) és a francia Hubert Deltrieu (Polaris), aki megnyerte a második szakaszt, jelenleg pedig 30 másodperccel vezeti a kategóriát.

Az autóknál Giniel De Villiers (VW) megnyerte az első szakaszt, a másodikon pedig Nasser Al Attiyah (BMW) diadalmaskodott mindössze hat másodperccel Carlos Sainz (BMW). Ők ketten izgalmas csatát vívtak egymással, amelynek egy hat másodperces különbség lett a végeredménye a német javára, és 1 perc 29 másodperc De Villiers előtt. A nap végeredménye alapján a dél-afrikai visszavette a második helyet a német Dieter Deppingtől (VW). Az összetettben továbbra is Stéphane Peterhansel vezet, de ma csak a 6. helyen végzett, és előnye mindössze 1 perc 44 másodperc De Villiers előtt. A negyedik és az ötödik helyen Nasser Al Attiyah és Carlos Sainz következik, közöttük a különbség mindössze 19 másodperc! A kamionoknál Hans Stacey (MAN) ismét győzött, így már 16 perc 34 másodperccel vezet Van Ginkel, és 37:37-tel Ales Loprais előtt.

A magyaroknál Gál Istvánnál a kardán törött el a szakaszon, a csapat szervizegységének valószínűleg egész éjjel szerelnie kellett a Protot, hogy reggel folytatni tudják a versenyt. Baba a 22. összetett helyről esett vissza. Murczin Zsolt motorhiba miatt állt bent a szakaszon, még nem tudjuk, hogy a páros végleg befejezi-e a versenyt.

A magyar autósok helyezései: 14. Szalay-Tóth 5:57:34 mp, 16. Kis-Czeglédi 5:57:56 mp, 20. Fazekas-Csató 6:28:16 mp, 22. Liszi-Fenesi 6:40:30 mp, 23. Varga-Csató 6:47:49 mp, 42. Palik-Darázsi 7:51:14 mp és 44. Kristóf-Simon 7:59:49 mp.

A Közép-európai Rallye Veszprém megyei helyszínein a rendőrség több ponton működik közre tegnaptól a mezőny haladásának biztosításában, így az érdeklődők, illetve az arra közlekedők fokozott rendőri jelenlétre számíthatnak a szombati utolsó futamig.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Peterhansel még tartja magát?

Szóljon hozzá!