ZETApress

hírportál

Sarkvidéki triatlon nyitány

Elkezdődött a téli triatlon világkupafutam sorozat Norvégiában, amelyet a svéd Andreas Svanebo és a norvég Hanne Tronnes nyert. Hatalmas hóesés és viharos szél nehezítette a versenyzők dolgát, ezért a kerékpáros távot le is rövidítették a szervezők ? tudatta a Terepsport.hu.

A mezőnyben számos korábbi téli triatlon bajnok állt rajthoz a fiatal és újonc sportolók mellett. Ezért is kiélezett küzdelem jellemezte az egész eseményt, hiszen a fiatalok lendülete és a tapasztaltabbak megfontoltsága percről percre változtatta az élen haladók helyzetét. Egy fiatal norvég sportoló diktálta a futótempót, mögötte azonban szorosan jött Svanebo és az olasz Daniel Antonioli.

Az olasz sportoló száraz versenyeken is kiemelkedő eredményekkel rendelkezik, de hóban érzi magát igazán elemében, ez a kerékpáros szakaszon is érezhető volt, ahol a nagy hóban svéd ellenfelével pillanatok alatt utolérték az addig vezető norvégot.

Az egyre nehezebb időjárási körülmények között több fiatal induló feladta a versenyt. Antonioli átvette a vezetést, a depónál már közel 1 perccel vezetett ? amit a svéd világbajnok szurkolói nem is értettek! Azonban Svanebo fantasztikus küzdőszellemmel és lendülettel zárkózott fel, majd vette át a vezetést és szerezte meg a győzelmet 17 másodperc előnnyel. Harmadikként a norvég Kristian Monsen ért célba.

A női versenyben nem is volt kérdéses a norvég Hanne Tronnes győzelme, hiszen nemcsak jó formában állt a rajtvonalhoz, hanem azért is, mert a mezőny legjobbjai nem álltak ott. Egyedüli ellenfele a norvég Brita C. Mustad volt, aki a áv első felében tartotta a lépést Tronnes-szal, de végül 3 perccel lemaradva szerezte meg az ezüstérmet. Harmadikként 36 perc (!) hátránnyal a szintén norvég Frida Bustad érkezett.

A sportág Magyarországhoz közeli februári versenyén Szlovákiában magyar sportolók is rajthoz állnak. A magyar téli triatlon versenyre pedig február végén kerül sor ? mindenkinek, aki szereti a kihívásokat. A fotók az ITU felvételei.

Szóljon hozzá!