ZETApress

hírportál

Nem szálltak el a vízről

Farkasdi Ramóna és Tótka Sándor is aranyérmes lett tavaly a szingapúri I. Ifjúsági olimpián. A két versenyző nem ül a babérjain, a 2011-es esztendőre is nagy célokat tűztek ki ? tudatta az MKKSZ. Tótka Sándor például a maratoni vébé indulójaként szeretne visszatérni a nagy siker színhelyére.

Sosem felejti el a szingapúri napokat. Olyannyira nem, hogy megpróbál felkészülni és helyet szerezni magának az idei maratoni világbajnokságra, amelyet szintén Szingapúrban rendeznek meg. ? Ramónához hasonlóan a fő célom nekem is a világbajnokság lesz, bár a jelenlegi állapotomban nem látom túl rózsásan a helyzetet. Már az őszi alapozás során is betegség és sérülés miatt ki kellett hagynom egy-egy hetet, most pedig mandula-gyulladással nyomom az ágyat, és csak abban reménykedem, hogy nem kell műteni. Mert az igen hosszú szünet lenne a számomra. Nagy célokkal futok neki ennek az idénynek is, és plusz feladatként még szeretném kiharcolni a részvételt a szingapúri maratoni világbajnokságra is. Tudom, nehéz dolgom lesz a maratonistákkal szemben, de szeretnék ott lenni azon a versenyen is. Az őszi-téli felkészülési időszakot még tudatosabban kezdtem meg, nagyon élveztem a munkát, így jó lenne, ha most nem esnék vissza a beteg mandulám miatt.

Nagy kalandokról nem tudok beszámolni. A program a szokásos: futás és kondi, no és reménykedés abban, hogy minél hamarabb megkezdődhetnek a vizes edzések ? árulja Farkasdi Ramóna, akinek az idei nagy célja természetesen az ifjúsági világbajnokság lesz. ? A téli időszak nem könnyű, hiszen egy kicsit monoton, de az edzőm próbálja ezt oldani, például futótáborokkal. A téli felkészülés során kétszer is elmegyünk a Bakonyba edzőtáborozni, ami nagyon jót tesz az erőnlétnek. Az idén utolsó éves ifi vagyok, vagyis különösen fontos lesz számomra ez az év. Szeretnék ott lenni az Európa-bajnokságon és a világbajnokságon is, és minél több egyéni számban sikeresen szerepelni. Tavaly nagy sikereket élhettem meg, tényleg különleges év volt az életemben. És amikor csüggedtebb vagyok, bár ez ritka alkalom, jól esik visszagondolni a szingapúri napokra. Bár azt is tudom, hogy nem lehet ebbe kapaszkodni, tudni kell félretenni ezt a sikert, és újabb motivációkat találni.

A két fiatal nem mellesleg az idei szegedi olimpiai kvalifikációs világbajnokság miatt is nagyon várja már a versenyszezont ? Szeretnék nézőként ott lenni a világbajnokságon, és szurkolni a magyarok sikerének ? mondja Farkasdi Ramóna. ? Minden lánynak szorítok majd, de leginkább Kovács Katinak és Natasának. Kati technikája nagyon közel áll hozzám, Natasát pedig a sikerei mellett a közvetlensége és kedvessége teszi nagyon szimpatikussá. Natival már volt szerencsém együtt edzeni, és tényleg nagyon barátságos volt velem. ? Én is nagyon várom már a világbajnokságot ? veszi át a szót Tótka Sándor. ? Nekem Kammerer Zoli a példaképem. Nagyon szimpatikus volt, amit Rióval kapcsolatban nyilatkozott, az elszántsága és odaadása megmutatja, hogy igazi világklasszis, igazi sportember.

Szóljon hozzá!