ZETApress

hírportál

Újabb borulás a Közép-európai Ralin

A vasárnapi hazai gyorsaságit követő hétfői második szakaszon az Ács ? Bagics kettős utolért egy versenyzőt, amelynek a porában haladva nem vett észre egy nagy sziklát, és átborult rajta a Nissannal. Ács válla ismét kiakadt (a tavalyelőtti romániai eset óta nem jött helyre teljesen) és az öv megint megrántotta. Kalandos körülmények között eljutott egy kórházba, ahol jelenleg is ápolják. Az egyik segítségére siető rescue megadta magát, a másik meg eltévedt.

Az első román szakasz sok meglepetést tartogatott a versenyzők számára. A szakaszon annyi versenyzőnek akadt problémája, hogy a második szakaszt a rendezők lerövidítették, hogy a bent ragadt versenyzőket ki tudják hozni a pályáról. A motoroknál a francia David Casteu fölényesen nyert, mindkét szakaszt a legjobb idővel teljesítette. A KTM versenyzője tanult Marc Coma eséséből, valamint Cyril Despres és Jordi Viladoms hibájával, akik mindketten navigációs problémákkal küszködtek. Casteu 4 perc 32 másodperces előnnyel vezet a chilei Feliciano Lopez előtt. Cyril Despres a 14. helyen áll 15 perces hátránnyal. A quadok között Casteu honfitársa, a szintén francia Hubert Deltrieu 1 perccel vezet a román Razvan Paul Irimesu előtt, Szabó Laci a harmadik.

A reggel a negyedik helyen álló Stephane Peterhansel utolérte Carlos Sainzot, akinek legelöl kellett mennie és ez némileg hátráltatta a gyors haladásban. A spanyol csak 22 másodperccel áll a második helyen, és 7 másodperccel a harmadik helyezett német Dieter Depping előtt. A VW pilótája keményen küzd, hogy megtartsa jó pozícióját a qatari Nasser Al-Attiyah-jal szemben is, aki a második szakaszt nyerte meg.

Végül, a kamionoknál továbbra is Hans Stacey vezet, aki mindkét szakaszt megnyerte. A holland versenyző már 10 perces előnyre tett szert a német Franz Echter előtt, a két Tátra, Ales Loprais és Andre DeAzevedo pedig már közel harminc perccel van lemaradva az első szakaszon elszenvedett technikai problémák miatt. Ma a mezőny ugyanezt a két szakaszt teljesíti, csak visszafelé.

Nyilatkozatok a második gyorsasági után

David Casteu ? KTM: A ma reggeli szelektív rendkívül technikás volt, nagyon sokban különbözött a tegnapitól, és nekem igazán ez a mai tetszett. Úgy éreztem, hogy újra feléled bennem a terepralis ösztön, mivel annyiféle szituációban kellett helyt állnunk! Ma abszolút ez volt jellemző, és azt hiszem, végül is nem csináltam annyira rosszul. Mivel még mindig nagyon az elején vagyunk, tartalékolnom kell a többi szakaszra. A terep az első körben nagyon kemény volt, tele sárral, vízzel, olvadó hóval, fatuskókkal, és ráadásul nagyon szűk, kanyargós is volt egyben. Iszonyatosan könnyen lehetett hibázni! A második körben a koncentráció volt a kulcsa a versenyzésnek, olyan volt, mintha egy teljesen új szakaszon lettem volna!

Marc Coma ? KTM: Az első szakaszon elestem, és egyre jobban fájt a térdem a bukás után. Végül is sikerült eljutnom a szervizbe, ahol előszedtünk egy másik motort a második körre. Már elindultam a szelektívre, de az etapon éreztem, hogy a térdemben lévő fájdalom egyre erősebb, és szenvedés lett volna folytatni. Az egész versenyen fájt volna, gondolom? Csak remélni tudom, hogy nem komoly a sérülés. Még ma este visszarepülök Barcelonaba, és elmegyek a kórházba, hogy megnézessem. Természetesen nagyon csalódott vagyok, mert a Dakar törlése után nagyon keményen dolgoztunk, hogy újra jó formába kerüljek egy ilyen teljesen más körülmények között megrendezett versenyre. Minden jónak is tűnt, de ilyen az élet, nem tehetek már semmit.

Stéphane Peterhansel ? Mitsubishi: Az összetett állás alapján nem volt annyira rossz a mai nap, mert tegnap a negyedik helyen álltunk ma meg vezetek a versenyt. A második szakaszon egy kicsit összezavarodtunk, nem nagyon sikerült megtalálni a helyes utat. Az úgy egyre szárazabb lett, de ezzel együtt egyre göröngyösebb is, a reggeli saras, nedves terepen jobban éreztem magam. Kicsit többet kellett improvizálnom a délutáni szakaszon, mert bár ugyanaz a szakasz volt, mégis teljesen más. De ne értsék félre, nem magyarázkodom, mert a végeredmény nem rossz.

Nasser Al-Attiyah ? BMW: Összességében nagyszerű napunk volt, csak egy kis navigációs hibát követtünk el az első szakaszon, ami miatt egy kis időt bent hagytunk. Ennek ellenére elégedett vagyok, és egyre jobbak vagyunk! Tegnap nem voltak túl boldog, mert az autó nem volt túl jól beállítva, ma változtattunk egy-két dolgon, és most már teljesen megfelelő. Fontos volt, hogy megtaláljuk a helyes beállításokat, mert az egyik legfontosabb célunk, hogy segítsük az autó fejlődését. Ma nagyon jól éreztem magam a volán mögött, igazán élvezetes volt vezetni, mint egy WRC autót, különösen a második szakaszon. Az első szelektíven jegyzeteltem magamban, talán ezért is sikerült utána ilyen jó eredményt elérni.

Fordított az Egerszeg

Hiába vezetett még a szünetben a Honvéd 1:0-ra este Egerszegen a Soproni Ligában, a házigazdák fordulás után a maguk javára fordították az eredményt. 2:1-es vereségükkel a kispestiek egyre messzebbre kerülnek a bajnoki címtől, de még a dobogótól is. A mérkőzés az óriási vihar miatt öt perces késéssel kezdődött, de a hazaiaknak szerencsét hozott a várakozás. A második vonalban nyugaton ikszeltek az éllovasok. A Haladás otthon 1:1-et játszott Pápával, míg a Felcsút Kaposvölgyén ért el 2:2-t.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Casteu visszavett, Peterhansel elhúzott

Szóljon hozzá!