ZETApress

hírportál

Talmácsi rajtoltat a Hősök terén

A Central Europe Rallye holnap reggeli motoros rajtjánál Talmácsi Gábor, a gyorsasági motoros világbajnokság 125 köbcentis kategóriájának tavalyi bajnoka indítja majd útjára a Dakar series motorosait, tudtuk meg az esti sajtóbrifingen. A mai VW-ebéd után a Red Bull holnap reggelivel várja a sajtót, utána kezdődik 8-kor a rajtceremónia a motorosok indulásával. Az első tíz motor kétpercenként, majd a többi 74 félpercenkén indul. Őket követi félpercenként a 18 quad.

10 óra után 5 perccel rajtolnak az autósok. Az első 10 autó 2 percenként, a második 10 autó percenként, majd a többi 76 félpercenként kel útra. 11 óra 28-tól mind a 40 kamion percenként indul. 58 kilométeres etap után érik el Táborfalvát, ahol 63 kilométeres gyorsasági szakasz vár rájuk. Utána újabb 410 kilométeres etap következik Nagybányáig, az első napi 531 kilométeres távolság céljáig.

Újra együtt a rallye-család a Duna partjánál

A parc fermé közelében, a budapesti Hősök terén egészen olyan hangulat uralkodott a Central Europe Rally mai napján, mint korábban Lisszabonban, a Dakar Rallye átvételének ideje alatt. A versenyzők igazán ma voltak először együtt a 2008-as Dakar Rallye rajtja előtti nap óta, a szokásos adminisztratív, majd később a technikai átvétel során ismét volt alkalmuk arra, hogy beszélgessenek egymással egy kicsit.

A versenyzők, bár nem a sivatagba készülnek, mégis Dakar-hangulatban vannak, és folyamatosan régi történeteket mesélnek egymásnak a bivouac-ról, a szenvedésekről, az utolsó pillanatban kapott büntetésekről, és a járhatatlan utakról. Mindezt csillogó szemmel és lelkesedéssel tette minden profi és amatőr résztvevő, akik most folytatták a januárban abbahagyott beszélgetéseket.

A szombati átvételi nap során az is kiderült, hogy a közép-európai országok mennyire kedvelik a technikai sportokat. Különösen a magyar szurkolók nagyon lelkesek, az eső ellenére a budapestiek ezrével látogattak ki az átvételek helyszínére, hogy elcsípjenek egy-egy versenyzőt és versenyautót. Az átvételeket követően kialakult a végleges résztvevői létszám: 238 versenyző áll rajthoz holnap a Hősök terén, hogy elinduljon a hosszú útra, a romániai a Kárpátokba.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Közép-európai Rallye először!

Szóljon hozzá!