ZETApress

hírportál

Varsányból Ausztriába

Azt kapják a fiúk, amit megérdemelnek ? mondta Sári Nándor, akinek csoportja az újévet a dunavarsányi edzőtáborban kezdte meg. A versenyzők a szokásos alapozó munkát végzik, a tréner pedig elégedett a fiúk teljesítményével és a profi körülményekkel ? tudatta az MKKSZ.

Az edzőnek nincs oka panaszra. ? Végre azt kapjuk, amit megérdemelnek a versenyzők. Profi körülmények között tudunk edzeni Dunavarsányban, a Semmelweis Egyetemmel kötött szerződésnek köszönhetően van megfelelő orvosi hátterünk, gyúrónk, pszichológusunk.

A szokásos alapozó munka mellett, rendszeres ellenőrzéseken, szűréseken vesznek részt a versenyzők, dietetikus segít a megfelelő táplálkozásban, szóval valóban profi a hátterünk, és remélem mindez az olimpia után is így működik majd ? mondja Sári Nándor, aki január 17-én kel útra csapatával: csoportja a szokásos januári sífutó táborba utazik Ausztriába. ? Nem sítábor, sífutó tábor ez ? folytatja Sári Nándor. ? Délelőttönként közel harminc kilométert futnak majd a srácok, délután pedig vagy rövidebb sífutás vagy erőfejlesztés szerepel majd a programban.

Sári Nándor csoportjában nem mellesleg megkezdődött a specializálódás a 200 méterre. A sprinttávra készülő Molnár Péter a csoport programjába beilleszthető, ám mégis egyéni alapozáson vesz részt. ? A Zala Gyurival összegyúrt erőfejlesztés és állóképességi munka mellett Molnár Péter már úgymond kétszázas edzésprogramot végez az alapozás során is. Ez a program összhangban van a többiekével, mégis teljesen más. De részletekbe nem bocsátkoznék, hadd legyen ez az én titkom ? magyarázta az edző, aki arról sem szívesen beszélt, hogy a K?2 1000 méterre koncentráló Kammerer, Vereckei pároson kívül mely versenyzője mire is fókuszál majd a 2011-es esztendőben.

Korai lenne a gondolataimat megosztani ezzel kapcsolatban ? mondta a mester. ? Hosszú idő van még a májusi rajtig, addig még bármi történhet a törökországi és sevillai edzőtáborozás során. A sevillai tábor egyébként a négyes szempontjából is fontos állomás lesz. A decemberi törökországi tapasztalatokat, eredményeket összesítettem, megkapták az érintett edzők és szakvezetők, pont kedden beszéljük át a szövetségben az eddigi munkánk eredményét. Véleményem szerint egy-két biztos tagja lehet a formálódó új négyesnek, a többieknek, itt most hat-hét emberről van szó, a közös edzéseken, időméréseken, felmérőkön, no és a május eleji tájékoztató versenyen kell bizonyítaniuk és biztosítani a helyüket a csapathajóban.

Szóljon hozzá!