ZETApress

hírportál

Kajakos sikerek

Janics Natasa duplázott az Év sportolója választáson. A Magyar Sportújságírók Szövetsége az 53. Sportcsillagok gálaestjén a Duna TV kamerái és Knézy Jenő mikrofonja előtt adta át tegnap az Év sportolója-díjakat a SportMax-Hegyvidék csarnokban.

Az Év sportolónője kategóriában Janics Natasa, a szegedi EDF?DÉMÁSZ versenyzője a tavalyi győztes Hosszú Katinka úszó előtt nyert, Kovács Katalinnal pedig elhozta az Év csapata díjat is. A háromszoros olimpiai bajnoknő 3 aranyérmet és 2 ezüstérmet szerzett a poznani világbajnokságon.

Idén ő volt az egyetlen olyan sportolónő Magyarországon, aki egyéni olimpiai versenyszámban ? női K?1 200 méteren ? állhatott fel a világbajnoki dobogó legfelső fokára. ? Jó lenne egyéni számban indulni az olimpián, de Kovács Katival is szeretnék újra párost menni és a négyes is érdekel ? mondta el a színpadon Natasa, miután megkapta az Év sportolónője díjat.

A legjobb csapatok mezőnyében a férfi párbajtőr válogatott és a 4×200 méteres Európa-bajnok női gyorsúszók előtt lett győztes a Kovács Katalin?Janics Natasa kajakpáros. Az olimpiai bajnoknők K?2 200 méteren szereztek idén világ- és Európa-bajnoki címet. Kovács Katalin ezzel az eredménnyel az Év sportolója választások 1958 óta íródó történetének legtöbbet díjazott női sportolója lett.

A kajak-kenu sportág képviselői a többi díjazott kategóriában is igen jól szerepeltek, a szövetségi kapitányok mezőnyében Storcz Botond, az Év edzője szavazáson pedig Csipes Ferenc lett a második. A gálaest díszvendégei között volt Schmitt Pál államfő mellett Borkai Zsolt, a MOB elnöke is, aki beszédében megköszönte a sportolók, sportvezetők és edzők idei munkáját, valamint kitartást, erőt és sok sikert kívánt a jövő évi olimpiai kvalifikációs évhez ? tudatta az MKKSZ.

Látványos gála köszöntötte a dobogósokat

A közvetítés a Himnusz hangjaival indult, melyet Berki János, Nemecz Réka és Varga Miklós énekelt. A díjátadások között a Presidance Company, Géczi Erika, Berkes Gabriella, Tabáni István és az EUfória Roquartett szórakoztatta a vendégeket. A különdíjakat Tarlós István főpolgármester, Hegyi László főszervező és O. Kovács Szilveszter, a Duna TV elnöke adta át. A műsort követően a támogatók jóvoltából svédasztalos gálavacsora várt mindnyájunkat. Fotóink Vigh Alex felvételei.

Idén 320 sportújságíró adta le szavazatát az Év sportolója-választáson. Szövetségi kapitányok: 1. Kiss László úszó 1566, 2. Storcz Botond kajak-kenu 1207, 3. Kulcsár Győző párbajtőr 495 pont. Nők: 1. Janics Natasa kajakos 1367, 2. Hosszú Katinka úszó 1251, 3. Mészáros Anett judós 538 pont. Edzők: 1: Kovács István torna 1020, 2. Csipes Ferenc kajak 852, 3. Fehérvári Balázs úszó 419 pont. Csapatok: 1. Kovács Katalin?Janics Natasa kajakpáros 751, 2. Férfi párbajtőr 575, 3. Női 4×200 méteres gyorsúszó 544 pont. Férfiak: 1. Berki Krisztián tornász 1223, 2. Sidi Péter sportlövő 1046, 3. Cseh László úszó 881 pont. Különdíjak: Kapás Boglárka és Gyurta Dániel úszók, a devecseri futballcsapat és távollétében Dzsudzsák Balázs labdarúgó.

2 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Elnöki évértékelő | ZETApress
  2. Héraklész az Urániában | ZETApress

Szóljon hozzá!