ZETApress

hírportál

Talma az Angyalok Erdejében

Az Angyalok Erdeje a karácsonyi ünnepekre épülő vadonatúj kezdeményezés, amely ötszáz feldíszített fenyőfa alkotta karácsonyfaerdő, amelyet a köz-és magánszféra együttesen hoz létre ? tudtuk meg Juhász Tamástól.

A rendezvény olyan, a világon egyedülálló esemény, amelyet a hazai és nemzetközi közvélemény várhatóan számon tart és nagyszámú látogatót generál. Az ötszáz karácsonyfát és a hozzátartozó prezentációs helyet ötszáz Magyarországon működő vállalkozás vásárolhatja és díszítheti fel, azzal a feltétellel, hogy pártfogásába kell vennie egy rászoruló nemes célt, amely ezzel a figyelem, a jótékonyság és a szolidaritás középpontjába kerül. Az ?ügy? lehet egy alapítvány, kórház, rászoruló közösség, személy, család, vagy akár egy templom is.

December 5-én, vasárnap ünnepélyes megnyitó keretében vette kezdetét az egy hónapos rendezvény, ahol egyszerre gyúltak fel a karácsonyfák fényei. Azt ezt követő egy hónap alatt a látogatók ingyenes kulturális eseményeken, koncerteken vehetnek részt és megcsodálhatják a megalkotott ünnepi erdőt.

Talmácsi Gábor együttműködő partnere, az Observer Médiafigyelő Kft. fája az Angyalok Erdejében a Magyar Látássérültek és Mozgáskorlátozottak Sportszövetségét (MLMS) támogatja. Ma este 7 órai kezdéssel az Observer Médiafigyelő Kft. rendezvény keretén belül szeretné megköszönni a MLMS két sportolójának a 2010-ben elért legjobb eredményeit.

A két mozgássérült sportolót, Tóth Tamás 2010-ben aranyérmes paraúszót és Boronkay Péter kétszeres világbajnok, háromszoros Európa-bajnok paratriatlonistát Kovács Katalin (olimpiai-bajnoki és 29 világbajnoki címével minden idők legeredményesebb női kajakozója) és Talmácsi Gábor (2007-ben a MotoGP 125cc-s kategóriájának világbajnok motorosa) köszönti, és további kitartásra buzdítja őket. Helyszín a Felvonulási tér Műcsarnok és a Damjanich utca közé eső területe. A programokról, a támogatható ügyekről és egyéb részletekről bővebb információ idekattintva olvasható.

Szóljon hozzá!