ZETApress

hírportál

A Talma?Lázár páros sikere

A IV. Lovas Világkupának adott otthont a hétvégén Budapest, melynek zárónapján világbajnok motorversenyzőnk, Talmácsi Gábor is a lovak közé csapott. Az Adrenalin Kupán művészek és sportolók hajtották a fogatokat, ami a közönség tetszését is igencsak elnyerte.

A vendég-fogathajtók felkészülését a Lázár testvérek segítették és verseny közben is ott álltak a legismertebb művészek és sportolók mögött. Talmának az előző hétvégén Lázár Vilmos tartott egy 30 perces gyorstalpalót a fogathajtás alapjáról a domony-völgyi Lázár-tanyán. Már akkor lenyűgözték Talmácsit a lovak intelligenciája és az, hogy a csúszós pálya ellenére mennyire biztos lábakon vágtattak ? tudatta szóvivője.

Frissen megszerzett tudását vasárnap kellett kamatoztatnia, de már nem kint a szabadban, hóesésben, hanem a Budapest Arénában kialakított pályán, több ezer néző előtt. Talmácsi Gábor 12-ként kezdte meg a versenyt, ahol nemcsak az számított, hogy ki a leggyorsabb, hanem az is, hogy ki mennyire hibátlanul tudja teljesíteni a távot a pályán.

Talmát Lázár Zoli segítette, aki már a start utáni lendületes kezdésből látta, hogy Gábor nem hazudtolja meg magát, gyors akar lenni. Ez a lendületesség is mindösszesen 2 hibát eredményezett a motorosnak ? a 4-es és a 6-os kapuknál ? és élete első fogathajtó versenyén a 3. helyen zárt. A futamot Pataki Attila, az Edda frontembere nyerte, a második Mészöly Géza lett.

Nagyon köszönöm a Lázár testvéreknek a meghívást erre a rangos eseményre, mert felejthetetlen élményekkel gazdagodtam. Nagyon jól éreztem magam az egész hétvége folyamán, pénteken pedig a gyerekekkel eltöltött idő volt számomra igazán különleges. A verseny előtt Lázár Zoli megkérdezte tőlem, hogy kockáztassunk-e vagy inkább biztos, hiba nélküli menetre készülök? Számomra nem volt kérdés. Gyors akartam lenni, és ennek megfelelően lendületesen kezdtem a menetet.

Beleestem abba a hibába, hogy a túlzott gyorsaság kicsit az irányítás rovására ment és két kapunál is rontottam, viszont még ezzel együtt is a 3 helyen zártunk, ami elsőre kiváló eredmény. Kaptam egy nagyon szép kupát, amire büszke vagyok, hiszen mindig erre a fantasztikus napra fog emlékeztetni. Jövőre többet fogok majd gyakorolni, hogy harcolhassak a győzelemért is ? mondta el Talmácsi Gábor.

Szóljon hozzá!