ZETApress

hírportál

Talma Lázárnál

Világbajnok motorosunk másfajta lóerőre váltott az elmúlt hétvégén és megtapasztalta, milyen gyors az ember egy, majd két lóval. Talmácsi a Lázár lovas parkban tett látogatása nemcsak kikapcsolódás volt ? tudatta Juhász Tamás.

A sportágban a legnagyobb nevek közé tartozó ? hétszeres fogathajtó világbajnok ? Lázár Vilmos tartott neki egy gyorstalpalót, hogy mik a legfontosabb tudnivalók egy lovakkal hajtott jármű irányításáról. És hogy minderre miért volt szüksége a magyar motorosnak? A december 3-5-én, péntektől vasárnapig a Papp László Budapest Sportarénában megrendezésre kerülő IV. Lovas Világkupa miatt, ahol vasárnap az Adrenalin Kupán ? művészek és sportolók fogathajtó versenyén ? Talmácsi is a lovak közé csap az elsőségért.

Lovas csúcstalálkozó ? Hannover, Stuttgart, Stockholm, Genf, Lipcse, Göteborg ? Európa legrangosabb fedeles lovasversenyeinek helyszínei. Hozzájuk csatlakozott Budapest is. A IV. Lovas Világkupa programját nem csupán a lovasok, a szakemberek számára állították össze, természetesen gondoltak a könnyed kikapcsolódásra érkezők szórakoztatásáról is, így minden érdeklődőt nagyon sok szeretettel várnak a rendezők.

Nagyon megtisztelő a Lázár testvérek meghívása az eseményre, amit örömmel vettem. Korábban egyéb elfoglaltságok miatt nem sikerült sor kerítenem a részvételre, de idén végre én is ott lehetek az eseményen. Hétvégén Lázár Vilmos segédletével alkalmam nyílt kipróbálni a fogathajtást, ami fantasztikus élmény volt. Esett a hó, így csúszósabb volt a pálya, de hihetetlen, hogy mennyire biztos lábakon száguldtak a lovak.

Mondanom sem kell, hogy egészen más műfaj motort vezetni és lovakat irányítani, de épp itt volt az ideje, hogy ezt is kipróbáljam. Nagy különbség a motorozás és a fogathajtás között, hogy míg a lovaknak vannak önálló gondolataik, amit uralni kell, a kétkerekűeknek nincsenek, így számomra kiszámíthatóbb a motorozás.

A jövő évi kemény felkészülési időszak előtt úgy vélem belefér egy-egy ilyen program, aminek célja, hogy mindenki jól szórakozzon. December 5-én, vasárnap az Adrenalin kupán kamatoztatom majd frissen megszerzett tudásomat, ahol természetesen minden szükséges segítséget megkapok a Lázár testvérektől, így mindenki és minden gyeplő is biztos kezekben lesz ? nyilatkozta Talmácsi Gábor.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. A Talma?Lázár páros sikere | ZETApress

Szóljon hozzá!