ZETApress

hírportál

Meghatódott díjazottak

Az idén három fiatal kenus: Szabó Gábor, Szabó Kristóf és Korisánszky Dávid vehette át a 2008-ban az MKB Bank és a Magyar Kajak-kenu Szövetség által alapított Kolonics György Díjat.

Hétfőn este még az MKB Bank elegáns fogadásán álltak meghatottan a Kolonics György Díj idei díjazottjai, keddtől azonban már Tatán az olimpiai B-keret tagjaival közösen végzik a kőkemény alapozó munkát a fiatalok. Szabó Gábor és Szabó Kristóf, akik az idei moszkvai Európa-bajnokságon C?2 1000 méteren szereztek ezüstérmet, természetesen az edzőtáborban is elválaszthatatlanok. A délelőtti munka után a szobájukban adtak közös interjút az MKKSZ portálnak.

?Hogy milyen emlékeink vannak Kolóról? ? kérdez vissza Szabó Kristóf. ? Egyszer karácsony előtt eljött hozzánk az UTE vízitelepére egy kis élménybeszámolóra. Szerény volt és nagyon odafigyelt ránk. Aláírta a szekrényünket, a lapátunkat, mindent, amit az orra elé tettünk, és nekünk rengeteget jelentett, hogy ott volt velünk. Egyáltalán nem úgy viselkedett, mint egy sztár. Pedig számunkra ő volt a világ legjobb kenusa, a legnagyobb király?.

Én személyesen nem ismertem őt, de számomra még mindig ő a legnagyobb példakép. Éppen ezért óriási megtiszteltetés volt hétfőn este ott állni és átvenni ezt a díjat ? mondja a szegedi Szabó Gábor, aki az idén, az első Európa-bajnoki válogató után térdelt össze először Szabó Kristóffal. És a két fiú, ahogyan annak idején Koló és Kozmann György, egyből ráhangolódott egymás stílusára.

Már az első közös evezésünk után nagyon jó érzésekkel szálltunk ki a hajóból. Passzolt a stílusunk, és a közös edzések megerősítettek bennünket abban, hogy jó döntést hoztak az edzőink, no és Hüttner Csaba ifjúsági kapitány ? folytatta Szabó Gábor. ? Az Európa-bajnokságot megelőző egyik edzésen olyat mentünk, hogy már éreztük, hogy esélyesek leszünk a dobogóra, és ez az ezüstérem rengeteget jelent nekünk.

Olyannyira, hogy jövőre is együtt futunk neki a válogatóknak ? teszi hozzá Szabó Kristóf. ? És azt hiszem, ezt mindkettőnk nevében mondhatom, az idén nem csak egy jó páros társat, de egy nagyon jó barátot is kaptam C?2 1000 méteren.

Korisánszky Dávidot, aki C?1 500 méteren lett bronzérmes szintén meghatotta ez a díj: ? Sosem kaptam még ilyen elismerést. Büszke vagyok rá, hogy én is átvehettem a Kolóról elnevezett díjat ? mondja Korisánszky Dávid. ? Bár bronzérmes lettem az Európa-bajnokságon, azért van egy kis hiányérzetem, mert 200 méteren épphogy lecsúsztam a dobogóról, és szerettem volna 1000 méteren is indulási jogot szerezni. Ettől függetlenül csodálatos év áll mögöttem, amelynek egyik csúcspontja az volt, hogy a szegedi válogatón együtt állhattam fel a bátyámmal a dobogóra. Az edzőmmel, Ludasi Róberttel már kitűztük a jövő évi feladatot, 200, 500 és 1000 méteren is nekifutok majd a világbajnoki válogatóknak. És bízom benne, hogy hasonló sikereket élünk majd át, mint az idén.

Szóljon hozzá!